Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6-7/2013

Hernepesto

Kesäinen pesto valmistetaan herneistä.

4 an­nos­ta

2 dl tuo­rei­ta her­nei­tä (tai pa­kas­te-her­nei­tä)

noin ½ dl cas­hew­päh­ki­nöi­tä

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

½ dl olii­vi­öl­jyä

3–4 rkl raas­tet­tua par­me­saa­nia

2–3 tl sit­ruu­na­me­hua

½ tl me­ri­suo­laa

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Mit­taa her­neet, cas­hew­päh­ki­nät, ba­si­li­kan­leh­det ja kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net te­ho­se­koit­ti­meen. Hie­non­na kar­ke­ak­si so­seek­si.

2. Li­sää öl­jyä ti­poit­tain, kun­nes seos on ta­sais­ta tah­naa. Pyö­räy­tä jouk­koon myös juus­to­raas­te, sit­ruu­na­me­hu, suo­la ja pip­pu­ri.

3. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.