Artikkeli

Herkullinen pääsiäisateria

Pää­si­äi­sen juh­la-ate­ria syn­tyy pe­rin­tei­sis­tä raa­ka-ai­neis­ta mo­der­nis­ti maus­ta­en.

Ate­ri­an aloit­taa rai­kas jät­ti­kat­ka­ra­vuil­la ja val­ko­pa­vuil­la höys­tet­ty sa­laat­ti. Pää­ruo­ka­na tar­jo­taan lam­mas­ta min­tul­la ja fe­ta­juus­tol­la maus­te­tun jo­gurt­ti­kas­tik­keen kera. Li­säk­kee­nä mais­tuu bul­gur­veh­näs­tä val­mis­tet­tu me­he­vä to­maat­ti­ri­sot­to. Ate­ri­an kruu­naa­vat sit­ruu­nai­sel­la rah­ka­täyt­teel­lä ja he­del­mil­lä vii­meis­tel­lyt pav­lo­vat. Kah­vin kera tar­jo­taan to­mu­so­ke­ri­kuor­ru­tuk­sel­la ja pää­si­äis­ra­keil­la ko­ris­tel­tu­ja pis­taa­si-suk­laa­muf­fi­nei­ta.

ME­NYY

Val­ko­pa­pu-äy­ri­äis­sa­laat­ti

Vii­ni­suo­si­tuk­set:

Ne­der­burg Sau­vig­non Blanc, Ete­lä-Af­rik­ka

Vi­ca­ra­ge Lane Marl­bo­rough Sau­vig­non Blanc, Uu­si See­lan­ti

Sit­ruu­nai­set ka­rit­san­kyl­jyk­set, mint­tu-fe­ta­kas­ti­ke ja to­maat­ti-bul­gur­ri­sot­to

Vii­ni­suo­si­tuk­set:

Mar­qu­es de Arien­zo Re­ser­va, Esa­pan­ja

Ya­lum­ba Hand Pic­ked Shi­raz Vi­og­nier, Aust­ra­lia

Man­te­li­set rah­ka­pav­lo­vat

Vii­ni­suo­si­tuk­set:

Mur­fat­lar Late Har­vest Char­don­nay, Ro­ma­nia

Château De­resz­la To­ka­ji Aszú 5 Put­to­ny­os, Un­ka­ri

Pis­taa­si-suk­laa­muf­fi­nit

Vii­ni­suo­si­tuk­set:

Sa­mos Nec­tar, Kreik­ka

Lus­tau East In­dia So­ler, Es­pan­ja

MARI HAR­JU­LA

VII­NI­SUO­SI­TUK­SET ERK­KI NAS­KI