Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
4 annosta
4 reilua viipaletta maalaisleipää
2 avokadoa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
4 isoa viipaletta kylmäsavustettua lohta
4 rkl pikkelöityjä retiisejä (ohje alla)
4 rkl majoneesia
1 ruukku korianteria
(syötäviä kukkia)
1. Paahda leivät. Halkaise avokadot. Poista kivet. Koverra sisus ja painele se haarukalla leiville. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
2. Taiteile leiville lohiviipaleet. Nosta päälle retiisiä, majoneesia ja korianteria. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
Viinisuositus: Puolimakea, pirteän hedelmäinen ja kepeän mausteinen luomuviini Deep Roots Muller-Thurgau Organic 2015, Saksa, 10,90 e.
Pikapikkelöidyt retiisit
2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
400 g viipaloituja retiisejä
1. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta.
2. Lisää kattilaan viipaloidut retiisit. Anna kiehua noin minuutin ajan.
3. Kaada retiisit liemineen lasipurkkeihin. Kierrä purkkien kannet kiinni ja anna jäähtyä. Nosta lasipurkit jääkaappiin. Anna kasvisten maustua pari tuntia.
Lue myös:
Yrttikuorrutettu uunilohi
Tartarmad-tartat-pihvileipä
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2