Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

12.5.2021

Herkullinen juustopiiras on päällystettynä juhlien maukas suolapala

Leivo maukas juustopiiras ja päällystä se lohella, parsalla tai porolla. Juhlat pienelle porukalle on katettu!

Väs­ter­bot­ten-pii­ras

25 min + pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen 1 t 30 min . hel­poh­ko . noin 19 e

noin 16 pa­laa

Poh­ja:

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g kyl­mää voi­ta

1 ka­nan­mu­nan­kel­tu­ai­nen

noin 2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

400 g Väs­ter­bot­ten-juus­toa tai muu­ta mau­kas­ta juus­toa

4 ka­nan­mu­naa

4 dl kuo­hu­ker­maa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

½ tl sa­vu­pap­ri­ka­jau­het­ta

Li­säk­si:

kyl­mä­sa­vu­loh­ta, mä­tiä, kyl­mä­sa­vu­po­roa, sme­ta­naa, hie­non­net­tua pu­na­si­pu­lia, avo­ka­doa, mi­ni­par­saa, yrt­te­jä

1. Nypi jau­hot ja voi mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si kä­sin tai te­ho­leik­ku­rin kul­hos­sa. Li­sää kel­tu­ai­nen ja vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun. Lai­ta jää­kaap­piin 15 mi­nuu­tik­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri­pa­la noin 22 x 30 cm:n ko­koi­seen uu­ni­vuo­kaan. Pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin kä­sin vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Lai­ta pääl­le pala lei­vin­pa­pe­ria ja pai­nok­si kui­vat­tu­ja her­nei­tä. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri pai­noi­neen ja jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä 10 mi­nuut­tia.

3. Raas­ta juus­to kul­hoon. Se­koi­ta ka­nan­mu­nat, ker­ma ja maus­teet juus­to­raas­tee­seen. Kaa­da seos pii­ras­poh­jal­le.

4. Las­ke läm­pö 175 as­tee­seen. Jat­ka pais­ta­mis­ta noin 30–35 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. Jos pii­ras tum­muu lii­kaa, lai­ta pääl­le fo­lio.

5. An­na pii­raan jääh­tyä. Leik­kaa pa­loik­si. Ko­ris­te­le pa­lat joko kyl­mä­sa­vu­lo­hel­la ja mä­dil­lä tai po­ro­leik­ke­leel­lä. Vii­meis­te­le sme­ta­nal­la, si­pu­lil­la ja yr­teil­lä. Kas­vis­ver­si­on voi ko­ris­tel­la sa­laa­til­la, avo­ka­dol­la ja kei­te­tyl­lä vih­re­äl­lä mi­ni­par­sal­la.

Vink­ki! Tämä oh­je on help­po kas­vat­taa isom­man­kin po­ru­kan juh­la­tar­joi­luk­si!

Lue Myös

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.

Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.

Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2