Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Västerbotten-piiras
25 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1 t 30 min . helpohko . noin 19 e
noin 16 palaa
Pohja:
4 ½ dl vehnäjauhoja
100 g kylmää voita
1 kananmunankeltuainen
noin 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
400 g Västerbotten-juustoa tai muuta maukasta juustoa
4 kananmunaa
4 dl kuohukermaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl savupaprikajauhetta
Lisäksi:
kylmäsavulohta, mätiä, kylmäsavuporoa, smetanaa, hienonnettua punasipulia, avokadoa, miniparsaa, yrttejä
1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi käsin tai teholeikkurin kulhossa. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperipala noin 22 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.
3. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet juustoraasteeseen. Kaada seos piiraspohjalle.
4. Laske lämpö 175 asteeseen. Jatka paistamista noin 30–35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
5. Anna piiraan jäähtyä. Leikkaa paloiksi. Koristele palat joko kylmäsavulohella ja mädillä tai poroleikkeleellä. Viimeistele smetanalla, sipulilla ja yrteillä. Kasvisversion voi koristella salaatilla, avokadolla ja keitetyllä vihreällä miniparsalla.
Vinkki! Tämä ohje on helppo kasvattaa isommankin porukan juhlatarjoiluksi!
Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
Hanna Linnakko
Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2