Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Helppo savulohi-oliivipiiras

(6-8:lle)

1 pkt (400 g) pa­kas­te­pii­rak­ka­tai­ki­naa

Täy­te:

200 g kyl­mä­sa­vu­lo­hi­tuo­re­juus­toa (Va­lio)

1/2 dl ruo­ka­ker­maa

1 ka­nan­mu­na

1/2 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

1 dl mus­tia, ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

100 g läm­min­sa­vu­loh­ta

1. Pai­ne­le sula pa­kas­te­tai­ki­na voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an (hal­kai­si­ja n. 28 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le. Pais­ta poh­jaa 200 as­tees­sa uu­nin ala­ta­sos­sa 10 mi­nuut­tia.

2. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, ker­ma, ka­nan­mu­na ja mus­ta­pip­pu­ri. Le­vi­tä seos esi­pais­te­tul­le pii­ras­poh­jal­le.

3. Pese ja vii­pa­loi pap­ri­ka ja pois­ta si­suk­set. Pa­loit­te­le sa­vu­lo­hi. Li­sää pii­rak­ka­poh­jal­le pap­ri­ka­vii­pa­leet, ka­la­pa­lat ja olii­vit.

4. Pais­ta pii­rak­kaa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te ja poh­ja ovat kyp­siä.

5. Tar­joa raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ