Koti ja keittiö 9/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
8–10 annosta
250 g voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kidesokeria
2 dl fariinisokeria
10 luumua
Vuoan voiteluun n. 1 rkl voita
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Nypi voi, jauhot ja sokerit kulhossa murumaiseksi seokseksi sormin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Laita hetkeksi jääkaappiin.
3. Huuhtaise luumut ja poista niistä kivet. Leikkaa luumut neljään osaan ja nosta lohkot voidellun uunivuoan pohjalle.
4. Ripottele taikina luumujen päälle.
5. Paista uunin alatasolla noin 30–45 minuuttia tai kunnes päällys on kauniin kullanruskea.
6. Tarjoa suoraan vuoasta lämpimänä tai haaleana vaniljajäätelön, vatkatun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Valmistusaika: noin 45 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2