Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Lakkoja ja kinuskitiramisua
15 min • helppo • 12 e
4 annosta
4 Savoiardi-keksiä
½ dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeria
1 dl kuohukermaa
200 g mascarponea tai tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 dl lakkoja
1 dl kinuskikastiketta
1. Sekoita kahvi ja sokeri lautasella. Kasta keksit kahviin ja nosta jälkiruokamaljojen pohjalle.
2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon myös kermavaahto.
3. Nostele kermavaahto-tuorejuustoseos jälkiruokamaljoihin. Lisää lakat ja kinuskikastike. Murustele päälle halutessasi Savoiardi-keksejä.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
Fabian Björk
Fabian Björk
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2