Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Helppo jauhelihakebab

250 g lam­paan­jau­he­li­haa

200 g nau­dan­jau­he­li­haa

1 iso si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 1/2 rkl val­mis­ta kof­ta ke­bab -maus­te­se­os­ta

1/2 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Li­säk­si:

li­o­tet­tu­ja pui­sia var­ras­tik­ku­ja

1. Kuo­ri ja raas­ta si­pu­li kar­ke­ak­si ja silp­pua kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta si­pu­lit peh­meik­si pan­nul­la öl­jys­sä

2. Yh­dis­tä kaik­ki ke­bab­tai­ki­nan ai­nek­set kes­ke­nään ja an­na ma­ku­jen ta­saan­tua vii­le­äs­sä noin puo­li tun­tia.

3. Muo­toi­le jau­he­li­ha­tai­ki­nas­ta soi­kei­ta, tii­vii­tä pui­ku­loi­ta ja pu­jo­ta ne var­ras­tik­kui­hin.

4. Pais­ta ke­ba­bit kyp­sik­si öl­jys­sä laa­ke­al­la pan­nul­la tai uu­nis­sa 225 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia.

5. Tar­joa ke­ba­bit raik­kaan sa­laa­tin ja esi­mer­kik­si tuo­reel­la min­tul­la ja juok­se­val­la hu­na­jal­la maus­te­tun, pak­sun luon­non­jo­gur­tin kans­sa.