Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
Shakshuka
4 annosta
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
150 g chorizoa tai muuta mausteista makkaraa
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni suippopaprika
1 rasia (400 g) kirsikkatomaatteja
2 tl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
4 kananmunaa
200 g vuohenjuustoa isosta pötköstä, esim. Chevre Melusine
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Tarjoiluun:
maalaisleipää
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi makkara. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika.
3. Kuullota sipuleita valurautapannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää makkarat ja paista ne kypsiksi. Ota makkarat pois pannulta. Paista munakoisot. Laita ne sivuun ja lisää kesäkurpitsat ja paprikat. Paista myös ne.
4. Laita kaikki kasvikset ja makkara takaisin pannulle. Lisää paprika, kirsikkatomaatit, sokeri ja etikka. Kiehauta seos ja anna porista noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tee kastikkeeseen kolot ja riko munat niihin. Nosta pannu uuniin. Paista noin 8 minuuttia tai kunnes munat ovat juuri ja juuri kypsiä.
6. Viimeistele ripottelemalla päälle murusteltua vuohenjuustoa ja lehtipersiljaa. Tarjoa maalaisleivän kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 15 e
fabian björk
fabian björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2