Artikkeli

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Helppo ja herkullinen shaksuka

Paista kananmunista ja kasviksista uunissa herkku, jossa yhdistyvät shaksukan ja ratatouillen parhaat puolet.

Shaks­hu­ka

4 an­nos­ta

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

150 g cho­ri­zoa tai muu­ta maus­teis­ta mak­ka­raa

1 pie­ni mu­na­koi­so

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

1 pie­ni suip­po­pap­ri­ka

1 ra­sia (400 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 tl so­ke­ria

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

4 ka­nan­mu­naa

200 g vuo­hen­juus­toa isos­ta pöt­kös­tä, esim. Chev­re Me­lu­si­ne

1 dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

Tar­joi­luun:

maa­lais­lei­pää

1. Läm­mi­tä uu­ni 200 as­tee­seen.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Vii­pa­loi mak­ka­ra. Kuu­ti­oi mu­na­koi­so, ke­sä­kur­pit­sa ja pap­ri­ka.

3. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta va­lu­rau­ta­pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää mak­ka­rat ja pais­ta ne kyp­sik­si. Ota mak­ka­rat pois pan­nul­ta. Pais­ta mu­na­koi­sot. Lai­ta ne si­vuun ja li­sää ke­sä­kur­pit­sat ja pap­ri­kat. Pais­ta myös ne.

4. Lai­ta kaik­ki kas­vik­set ja mak­ka­ra ta­kai­sin pan­nul­le. Li­sää pap­ri­ka, kir­sik­ka­to­maa­tit, so­ke­ri ja etik­ka. Kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta noin 10 mi­nuut­tia. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Tee kas­tik­kee­seen ko­lot ja riko mu­nat nii­hin. Nos­ta pan­nu uu­niin. Pais­ta noin 8 mi­nuut­tia tai kun­nes mu­nat ovat juu­ri ja juu­ri kyp­siä.

6. Vii­meis­te­le ri­pot­te­le­mal­la pääl­le mu­rus­tel­tua vuo­hen­juus­toa ja leh­ti­per­sil­jaa. Tar­joa maa­lais­lei­vän kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 15 e