Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
Koti ja keittiö 2–3/2017
4 pikkuannosta
Ainekset
1 prk (400 g) valmista tomaattipastakastiketta, esimerkiksi Barilla Arrabiata
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
300 g (isoja) kypsiä katkarapuja
Päälle:
3 paksuhkoa viipaletta leipää
3 rkl oliiviöljyä
1. Kuumenna pastakastike. Lisää lehtipersilja ja katkaravut. Laita ne pieneen uunivuokaan tai pieneen valurautaiseen paistinpannuun.
2. Leikkaa leivät kuutioiksi. Laita ne vuokaan kastikkeen päälle. Valuta leiville öljyä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat saaneet rapeutta ja kauniin kullanruskean pinnan. Tarjoa katkaravut pikkuruokana tai osana tapas-ateriaa.
Viinisuositus: Kypsän sitruksinen ja mineraalinen José Pariente Varietal Verdejo 2015, Espanja, 12,99 e.
Katso myös: Tapaschilit
Katso muita katkarapureseptejä:
Katkarapu-jyväpastasalaatti
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2