Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 10/2012

Helpot lammas-kaalipihvit

Arjen uudenmakuiset jauhelihapihvit valmistetaan karit­san­jau­he­li­hasta ja kaalinlehdistä.

4 an­nos­ta

400 g ka­rit­san­jau­he­li­haa

1 si­pu­li

3 dl hie­non­net­tua leh­ti-, val­ko- tai kurt­tu­kaa­lia

1 rkl öl­jyä

1 ½ tl suo­laa

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 muna

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta ja öl­jyä

1. Nos­ta jau­he­li­ha kul­hoon. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta ja hie­non­net­tu­ja kaa­lin­leh­tiä pan­nul­la öl­jys­sä, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät. An­na se­ok­sen jääh­tyä.

2. Li­sää jääh­ty­nyt kaa­li­se­os jau­he­li­han jouk­koon maus­tei­den ja mu­nan kans­sa. Kään­te­le ta­sai­sek­si mu­re­ke­mas­sak­si.

3. Muo­toi­le mas­sas­ta ta­sa­ko­koi­sia pih­ve­jä kos­tu­te­tuin kä­sin. Pais­ta pih­vit voi-öl­jy­se­ok­ses­sa pan­nul­la kau­niin rus­keik­si. Tar­joi­le esi­mer­kik­si puo­luk­ka­hil­lon kera.