Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6-7/2012

Helpot feta-perunapiiraat

Voitaikina on mökkikokin pelastus. Sen avulla valmistuvat vaivattomasti ihanat feta-perunapiirakat vaikkapa yllätysvieraille.

10 kpl

1 pkt (500 g) voi­tai­ki­na­le­vy­jä

6–10 kei­tet­tyä pien­tä

var­hais­pe­ru­naa

n. 1 rkl öl­jyä

1 pkt (200 g) fe­taa pa­la­na

10 ki­ve­tön­tä (ka­la­ma­ta)olii­via

muu­ta­ma ok­sa mint­tua, ba­si­li­kaa tai ore­ga­noa

sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Voi­te­luun:

1 muna

1. Su­la­ta voi­tai­ki­na. Leik­kaa su­la­neet le­vyt kah­tia. Pis­te­le pa­loi­hin haa­ru­kal­la rei­kä ja leik­kaa nii­hin puo­len sen­tin reu­nuk­set veit­sel­lä si­ten, et­tei veit­si osu ihan poh­jaan saak­ka. Nos­ta le­vyt lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le.

2. Leik­kaa kyp­sät pe­ru­nat vii­pa­leik­si ja aset­te­le ne tai­ki­na­pa­loil­le. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Voi­te­le reu­nat mu­nal­la.

3. Pais­ta pii­ra­koi­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 5 mi­nuut­tia.

4. Ota pii­ra­kat uu­nis­ta. Mu­rus­te­le pääl­le fe­taa ja li­sää olii­vit. Jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä noin 5 mi­nuut­tia tai kun­nes juus­to peh­me­nee ja pii­raat ovat kyp­siä.

5. Vii­meis­te­le pii­ra­kat suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja yr­teil­lä. Tar­joa heti.

Vink­ki: Voit kor­va­ta olii­vit her­neil­lä tai au­rin­ko­kui­va­tuil­la to­maa­teil­la.

Lue Myös

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

Focaccian tyylinen oliivileipä

Pienet juuresrieskat

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

Focaccian tyylinen oliivileipä

Pienet juuresrieskat

Ruislastut

Tsatsikikastike

Mallas-siemensämpylät

Taateli-mallasleipä

Benedictin parsaleipä

Sipuli-timjamifocaccia

Taateli-mallasleipä

Benedictin parsaleipä

Sipuli-timjamifocaccia

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2