SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6-7/2012
10 kpl
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
6–10 keitettyä pientä
varhaisperunaa
n. 1 rkl öljyä
1 pkt (200 g) fetaa palana
10 kivetöntä (kalamata)oliivia
muutama oksa minttua, basilikaa tai oreganoa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Voiteluun:
1 muna
1. Sulata voitaikina. Leikkaa sulaneet levyt kahtia. Pistele paloihin haarukalla reikä ja leikkaa niihin puolen sentin reunukset veitsellä siten, ettei veitsi osu ihan pohjaan saakka. Nosta levyt leivinpaperilla päällystetylle pellille.
2. Leikkaa kypsät perunat viipaleiksi ja asettele ne taikinapaloille. Valuta päälle öljyä. Voitele reunat munalla.
3. Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
4. Ota piirakat uunista. Murustele päälle fetaa ja lisää oliivit. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes juusto pehmenee ja piiraat ovat kypsiä.
5. Viimeistele piirakat suolalla, pippurilla ja yrteillä. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit korvata oliivit herneillä tai aurinkokuivatuilla tomaateilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2