Sanna KekäläinenKuvat Sanna PeurakoskiKoti ja keittiö 12/2011
10–12 palaa
150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
4 rkl kaakaojauhoa
2 munaa
1. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja yhdistä munat rasvasulan kanssa.
3. Kääntele kuivat aineet seokseen. Kaada taikina voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm.
4. Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 18 minuuttia. Kakku saa jäädä reilusti tahmeaksi keskeltä.
5. Anna kakun jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Irrota kakku reunoista veitsellä auttaen.
6. Tarjoile kakku jäähtyneenä lemon curdilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Vinkki! Voit halutessasi tehdä kuorrutuksen kakun päälle. Sulata 100 g tummaa suklaata ja 2 rkl voita. Sekoita suklaa ja voi. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele halutessasi nonparelleilla tai karkeilla.
Lemon curd -vaahto:
2 dl kuohukermaa
n. 4 rkl lemon curdia
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sen verran lemon curdia, että saat makeahkon, sitruunaisen vaahdon.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2