(1 1/2 litran vuoka)
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran kakkuvuoka.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Mausta vaahto sitruunalla ja vaniljasokerilla.
3. Lisää perunajauhot taikinaan siivilän läpi, vatkaa hyvin. Sekoita muut jauhot keskenään ja lisää taikinaan kevyesti nostellen.
4. Kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa 1 tunti
Vinkki: Kakun voi tehdä myös pelkistä perunajauhoista, joita annokseen tarvitaan 2 1/2 dl. Eri makuvivahtein kakku nuortuu joka kevät. Voit maustaa kakun paisti sitruunalla myös viskillä tai vahvalla kahvilla
Koti ja keittiö 3/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2