Koti ja keittiö 4/2008
1 levy valmista pakastevoitaikinaa
Täyte:
1 pussi (à 63 g) valmista vaniljakastikeainesta
2 1/2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa
kermavalmistetta
1/2–1 dl maitoa
Lisäksi:
tuoreita mansikoita, pieniä
tummia kivettömiä viinirypäleitä ja tuoretta ananasta
vaahdotettua kermaa
Italialainen marenki:
3/4 dl sokeria
2 rkl vettä
1 iso valkuainen
1. Aloita marengista. Pane kattilaan sokeri ja vesi ja kuumenna seos. Anna seoksen kiehua hetken ajan.
2. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan seosta voimakkaasti vaahdottaen.
3. Vaahdota vielä noin 5–10 minuuttia, kunnes massa on jämäkkää ja pysyy kulhossa sitä ylösalaisin käännettäessä.
4. Nostele marenkitaikinasta leivinpaperille uunipellille ohuehkoja nokareita ja paista 100 asteessa noin tunnin ajan, kunnes nokareet ovat kevyitä.
5. Yhdistä sillä aikaa vaniljakastikeainekset, kerma ja maito tasaiseksi seokseksi ja jätä sivuun noin 10 minuutiksi.
6. Valmista leivospohja. Kauli voitaikinalevy ohuemmaksi ja pane se suorakaiteen muotoisen, voidellun reunallisen vuoan pohjalle niin, että 1/3 taikinasta riittää peittämään vuoan pohjan kokonaan.
7. Levitä taikinan pintaan puolet vaniljakastikeseoksesta ja taita voitaikinalevy täytteen yli vuoan toiselle puolelle. Levitä pintaan loput täytteestä ja mikäli taikinaa riittää taita se taas täytteen yli toiselle puolelle.
8. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20–30 minuuttia tai kunnes voitaikina on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
9. Pilko leivospohjan päälle tuoreita mansikoita, viinirypäleitä ja ananasta ja viimeistele leivos nostamalla päälle kermavaahtoa ja marenkinokareita.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2