Artikkeli

Hedelmäinen gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­sa­laatti

Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola. Revi ne tarjoiluvadille tai annoslautasille. Leikkaa ja murenna juusto salaattipedille...

4-6 an­nos­ta

1 ruuk­ku tam­men­leh­vä­sa­laat­tia

1 ruuk­ku ru­co­laa

200 g Gor­gon­zo­la-juus­toa

noin 150 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

4 tuo­ret­ta vii­ku­naa

1-2 dl tum­mia vii­ni­ry­pä­lei­tä

1 pää­ry­nä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

Kas­ti­ke:

2 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1/2 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Huuh­te­le ja kui­vaa sa­laat­ti ja ru­co­la. Revi ne tar­joi­lu­va­dil­le tai an­nos­lau­ta­sil­le.

2. Leik­kaa ja mu­ren­na juus­to sa­laat­ti­pe­dil­le. Ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nät.

3. Huuh­te­le ja loh­ko vii­ku­nat. Huuh­te­le ja hal­kai­se ry­pä­leet, pois­ta sie­me­net. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pää­ry­nä ja pu­ris­ta pää­ry­nän­pa­loil­le sit­ruu­na­me­hu. Aset­te­le he­del­mät sa­laat­ti­va­dil­le.

4. Se­koi­ta kas­ti­ke ja pirs­ko­ta sitä sa­laa­tin pääl­le.