Artikkeli

Hedelmäinen broilersalaatti

5kpl maus­ta­mat­to­mia broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

1-2 rkl öl­jyä

Ma­ri­na­di:

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 tl ka­ne­lia

1 pu­nai­nen sil­put­tu chi­li­pal­ko (sie­me­net pois­tet­tu­na)

1 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

1 dl öl­jyä

1 sit­ruu­nan pu­ris­tet­tu mehu

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl te­riy­a­ki-ma­ri­na­dia

pip­pu­ria

Sa­laat­tiin:

3 ve­rig­reip­piä

3 per­sik­kaa tai nek­ta­rii­nia

2 ruuk­kua ru­co­laa

70 g paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

1. Kuu­men­na öl­jy pan­nus­sa ja pais­ta broi­le­ri­fi­leet kyp­sik­si. Li­hois­ta va­lu­van li­ha­nes­teen tu­lee ol­la täy­sin kir­kas­ta. An­na fi­lei­den jääh­tyä ja leik­kaa ne vii­pa­leik­si.

2. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään. Li­sää broi­le­rin­li­ha ma­ri­na­diin ja nos­ta kyl­mään maus­tu­maan muu­ta­mak­si tun­nik­si tai yön yli. Se­koit­te­le sil­loin täl­löin.

3. Ir­ro­ta ve­rig­rei­peis­tä en­sin uloim­mat kal­vot ja leik­kaa he­del­mä­li­ha ir­ti si­sem­mis­tä val­koi­sis­ta kal­vois­ta. Hal­kai­se per­si­kat tai nek­ta­rii­nit ja pois­ta ki­vet. Leik­kaa he­del­mät loh­koik­si.

4. Nos­ta laa­ke­an sa­laat­ti­va­din poh­jal­le en­sin ru­co­laa ja he­del­mä­loh­ko­ja. Som­mit­te­le pääl­le ma­ri­noi­dut broi­le­ri­vii­pa­leet ja ko­ris­te­le lo­puk­si pin­jan­sie­me­nin.

Vink­ki! Voit ma­ri­noi­da li­hat jo edel­li­se­nä päi­vä­nä, jol­loin ne ime­vät it­seen­sä run­saas­ti ma­kua. Sa­laat­tiin voit käyt­tää mui­ta­kin he­del­miä, ku­ten ana­nas­ta, vii­ni­ry­pä­lei­tä ja ome­naa.