5kpl maustamattomia broilerin rintafileetä
1-2 rkl öljyä
Marinadi:
2 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
1 tl kanelia
1 punainen silputtu chilipalko (siemenet poistettuna)
1 tl jauhettua korianteria
1 dl öljyä
1 sitruunan puristettu mehu
2 rkl fariinisokeria
2 rkl teriyaki-marinadia
pippuria
Salaattiin:
3 verigreippiä
3 persikkaa tai nektariinia
2 ruukkua rucolaa
70 g paahdettuja pinjansiemeniä
1. Kuumenna öljy pannussa ja paista broilerifileet kypsiksi. Lihoista valuvan lihanesteen tulee olla täysin kirkasta. Anna fileiden jäähtyä ja leikkaa ne viipaleiksi.
2. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Lisää broilerinliha marinadiin ja nosta kylmään maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Sekoittele silloin tällöin.
3. Irrota verigreipeistä ensin uloimmat kalvot ja leikkaa hedelmäliha irti sisemmistä valkoisista kalvoista. Halkaise persikat tai nektariinit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.
4. Nosta laakean salaattivadin pohjalle ensin rucolaa ja hedelmälohkoja. Sommittele päälle marinoidut broileriviipaleet ja koristele lopuksi pinjansiemenin.
Vinkki! Voit marinoida lihat jo edellisenä päivänä, jolloin ne imevät itseensä runsaasti makua. Salaattiin voit käyttää muitakin hedelmiä, kuten ananasta, viinirypäleitä ja omenaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ