Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Hedelmäinen brietorttu

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille...

(6:lle)

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

3/4 dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

2 kyp­sää pää­ry­nää

1 prk (250 g) va­nil­ja­tuo­re­juus­toa

1 dl val­mis­ta ome­na­so­set­ta

2 ka­nan­mu­naa

2-3 rkl so­ke­ria

1/2 tl ka­ne­lia

1/4 tl in­ki­vää­riä

Pääl­le:

150 g brie- tai ca­mem­bert­juus­toa

1. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää muna ja kes­ke­nään se­koi­te­tut veh­nä­jau­hot ja lei­vin­jau­he. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Esi­pais­ta poh­jaa 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

2. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pää­ry­nät ja pois­ta sie­men­ko­dat. Jaa pää­ry­nä­pa­lat tai­ki­na­poh­jal­le.

3. Yh­dis­tä kes­ke­nään va­nil­ja­tuo­re­juus­to ja lo­put täyt­teen ai­neis­ta. Le­vi­tä seos pää­ry­nöi­den pääl­le.

4. Kuo­ri ja vii­pa­loi juus­to ja aset­te­le vii­pa­leet täyt­teen pääl­le.

5. Pais­ta edel­leen 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on kyp­sää. Nos­ta pii­ras uu­nis­ta ja an­na jääh­tyä kun­nol­la en­nen naut­ti­mis­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ