Artikkeli

Hauki­ham­pu­ri­laiset

Poista kalafileestä suurimmat ruodot ja leikkaa filee pienemmiksi paloiksi. Jauha monitoi­mi­ko­neessa kalapalat, muna, Maizena, purjosipuli, kaprikset, tilli ja persilja tasaiseksi massaksi...

8 hau­ki­pih­viä

500 g na­ha­ton­ta hau­ki­fi­lee­tä

1 muna

1 tl Mai­ze­na­mais­si­tärk­ke­lys­tä

2 rkl hie­nok­si sil­put­tua pur­jo­si­pu­lia

2 rkl pie­niä kap­rik­sia

3 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta til­liä

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta per­sil­jaa

1/2 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

Li­säk­si:

4 her­kul­lis­ta säm­py­lää

tuo­ret­ta ru­co­laa

au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

1. Pois­ta ka­la­fi­lees­tä suu­rim­mat ruo­dot ja leik­kaa fi­lee pie­nem­mik­si pa­loik­si. Jau­ha mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa ka­la­pa­lat, muna, Mai­ze­na, pur­jo­si­pu­li, kap­rik­set, til­li ja per­sil­ja ta­sai­sek­si mas­sak­si. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Muo­toi­le mas­sas­ta kos­tein kä­sin kah­dek­san lit­te­ää pih­viä. Pais­ta pih­ve­jä vois­sa tai öl­jys­sä noin mi­nuut­ti kum­mal­ta­kin puo­lel­ta.

3. Ko­koa ham­pu­ri­lai­set säm­py­löis­tä, ka­la­pih­veis­tä, ru­co­las­ta, au­rin­ko­kui­va­tuis­ta to­maa­teis­ta ja ba­si­li­kas­ta. Tar­joi­le heti esi­mer­kik­si jo­gurt­ti- tai yrt­ti­kas­tik­keen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ