Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Hardys-viinitastingin voittajat

Har­dys ja Koti ja keit­tiö jär­jes­ti­vät yh­des­sä kil­pai­lun, jos­sa kak­si jouk­ku­et­ta voit­ti Al­tia Aka­te­mi­an val­men­ta­jan ve­tä­män vii­ni- ja ma­ku­tas­tin­gin. Kat­so jut­tu ja ku­vat Su­vin voit­toi­san jouk­ku­een tas­tin­gis­ta Jy­väs­ky­läs­tä ja vi­deo Ani­tan Club Ro­man­cen il­las­ta Kuu­san­kos­kel­ta!

VII­NIT

Val­ko­vii­nit

Bin 141 Co­lom­bard Char­don­nay

Va­rie­tal Ran­ge Ca­ber­net Sau­vig­non

Stamp Se­mil­lon Char­don­nay

Pu­na­vii­nit

Bin 343 Ca­ber­net Shi­raz

Stamp Ca­ber­net Sau­vig­non

Crest Ca­ber­net Shi­raz Mer­lot

Bo­nus­vii­ni

Not­ta­ge Hill Ca­ber­net Shi­raz.

Ma­ku­lau­ta­nen & cau­se and ef­fect -tas­ting

VAL­KO­VII­NI

sit­ruu­na + val­ko­vii­ni = vii­nin ha­pot hä­vi­ä­vät.

hu­na­ja + val­ko­vii­ni = vii­nin ha­pot pa­laa­vat, kaik­ki ma­keus hä­vi­ää.

hu­na­ja + sit­ruu­na + val­ko­vii­ni = hy­vää, vii­ni on ta­sa­pai­nos­sa, la­tis­tuu vä­hän.

kyl­mä­sa­vu­lo­hi + val­ko­vii­ni = ka­lan suo­la la­tis­taa vii­nin.

hu­na­ja + kyl­mä­sa­vu­lo­hi + val­ko­vii­ni = suo­la ja so­ke­ri nol­laa­vat toi­sen­sa, ja vii­ni toi­mii.

si­ni­ho­me­juus­to + val­ko­vii­ni = vii­ni ei mais­tu vii­nil­tä, väl­jäh­tyy, ha­pot ja he­del­mä hä­vi­ä­vät.

si­ni­ho­me­juus­to + hu­na­ja + val­ko­vii­ni: = hy­vää, juus­to­lau­ta­sel­le ma­kea kom­po­nent­ti, vii­ku­na­hil­lo tms.

PU­NA­VII­NI

kei­tet­ty ka­nan­mu­na + pu­na­vii­ni: = ikä­vä, me­tal­li­nen jäl­ki­ma­ku.

kei­tet­ty ka­nan­mu­na + tuo­re­juus­to tai si­ni­ho­me­juus­to + pu­na­vii­ni = vii­ni toi­mii.

vih­reä ome­na + pu­na­vii­ni = ome­na­hap­po ei ole hy­väk­si vii­nil­le.

vih­reä ome­na + pu­na­vii­ni = ome­na­hap­po ei ole hy­väk­si vii­nil­le.

vih­reä ome­na + sit­ruu­na + pu­na­vii­ni = ome­na­hap­po ja sitä voi­mak­kaam­pi sit­ruu­na­hap­po saa­vat vii­nin toi­mi­maan.

mus­ta­pek­ka­juus­ton juus­to-osa + pu­na­vii­ni = vii­ni peh­me­nee.

pip­pu­ri + pu­na­vii­ni = ei Ca­ber­net Sau­vig­no­nia ja vah­vo­ja tan­nii­ne­ja pip­pu­ril­le, mie­luum­min Mer­lot

tuo­re­juus­to + pu­na­vii­ni = maut ta­sa­pai­nos­sa.

HAR­DYS-VII­NI­TA­LON JA KOTI JA KEIT­TI­ÖN KI­SA­VOIT­TA­JAT

Sa­na­tai­tu­rit vii­ni- ja ma­ku­kou­lus­sa Jy­väs­ky­läs­sä

Äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jak­si opis­ke­le­va Suvi Kor­ho­nen, 25, toi­voi, et­tä sai­si ilah­dut­taa ys­tä­vään­sä vii­ni- ja ma­ku­tas­tin­gil­la. Ke­säi­se­nä il­ta­na Al­tia Aka­te­mi­an val­men­ta­ja Mi­ka­el Kart­tu­nen tar­jo­si iloi­sil­le sa­na­tai­tu­reil­le nel­jän tun­nin opin­to­mat­kan vii­nien ja ma­ku­jen sa­loi­hin.

Su­vin kir­je raa­dil­le:

”Ys­tä­vä­ni sai­ras­tui äkil­li­ses­ti ja jou­tui pe­ru­maan kau­an odo­te­tut syn­ty­mä­päi­vän­sä. Voi­sin yl­lät­tää hä­net ja muut­kin täl­lä, hie­man eri­lai­sel­la lah­jal­la. Teem­me usein ruo­kaa ys­tä­vien kans­sa, ja tä­hän men­nes­sä olem­me va­lin­neet vii­nin ai­ka lail­la sat­tu­man kaut­ta. Ku­li­naa­ri­set lau­an­taim­me pää­si­si­vät uu­siin ulot­tu­vuuk­siin tä­män pal­kin­non avul­la.”

Eloi­sat opis­ke­lu­ka­ve­rit & suh­tei­ta vii­niin

Suvi Kor­ho­nen, 25. Ko­toi­sin Sii­lin­jär­vel­tä. Opis­ke­lee Jy­väs­ky­län yli­o­pis­tos­sa äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jak­si. – En oi­kein pidä pu­na­vii­nis­tä, mut­ta ker­ran olen juo­nut hy­vää pu­na­vii­niä. En os­ta yleen­sä sa­maa vii­niä kah­ta ker­taa. Nyt ha­lu­an an­taa pu­na­vii­nil­le mah­dol­li­suu­den.

Tit­ta Hän­ni­nen, 24. Ko­toi­sin Piek­sä­mä­el­tä. Opis­ke­lee suo­men kiel­tä. – En­sin os­tet­tiin laa­tik­ko­vii­ni fes­ta­reil­le. Pi­dän pu­na­vii­nis­tä, ja pää­dyn useim­mi­ten chi­le­läi­seen.

Mil­la Filp­pu­la, 28. Ko­toi­sin Vaa­sas­ta. Opis­ke­lee äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jak­si. – Olen val­ko­vii­nin ys­tä­vä. En pidä pu­na­vii­nis­tä, mut­ta suos­tun nyt mais­ta­maan sitä.

Mar­jo Dahl, 23. Ko­toi­sin Ii­sal­mes­ta. Opis­ke­lee Jy­väs­ky­län yli­o­pis­tos­sa äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jak­si. – Olen tu­tus­tu­nut vii­niin per­heen kaut­ta ruo­an mer­keis­sä. Pi­dän pu­na­vii­neis­tä en­kä eri­tyi­ses­ti pidä val­ko­vii­neis­tä. Tuom­me ul­ko­mail­ta pu­na­vii­ne­jä ja sääs­täm­me ne jou­lu­pöy­tään. Tuo­rein os­tos on to­ka­ji Bu­da­pes­tin kaup­pa­hal­lis­ta.

Tee­mu Salo, 27. Ko­toi­sin Nas­to­las­ta. Opis­ke­lee äi­din kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jak­si.– Olen siir­ty­nyt val­ko­vii­neis­tä pu­na­vii­nei­hin. Jos­ta­kin syys­tä pää­dyn useim­mi­ten os­ta­maan chi­le­läis­tä vii­niä.

Kris­tii­na Li­to­la, 23. Ko­toi­sin No­ki­al­ta. Opis­ke­lee äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jak­si. – Ko­to­na on ol­lut ta­pa­na juo­da vii­niä ruo­an kans­sa. Pidä pu­na­vii­neis­tä enem­män kuin val­ko­vii­neis­tä.

Heli Oja­nen, 25. Ko­toi­sin Jo­en­suus­ta. Opis­ke­lee äi­din­kiel­tä ja kir­jal­li­suut­ta. – Asuin vuo­den Ita­li­as­sa, ja siel­lä opin yh­dis­tä­mään vii­niä ruo­kiin. Pi­dän Apu­li­an Pri­mi­ti­vos­ta ja Nero d´avo­los­ta, en San­gi­o­ve­ses­tä.

Jo­han­na Vii­ni­kai­nen, 25. Ko­toi­sin Jäm­säs­tä. Opis­ke­lee äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jak­si. – Suh­tee­ni vii­niin on jän­nit­tä­vä ja iän myö­tä muut­tu­va. Olen ko­keil­lut kaik­ki Al­kon puo­li­kui­vat ro­seet. Vii­me ai­koi­na olen os­ta­nut myös pu­na­vii­niä.

Juu­so Aal­to­nen, 26. Jo­han­nan poi­ka­ys­tä­vä – ei­kä opis­ke­le suo­mea. – Suh­tee­ni vii­nei­hin on aa­vis­tuk­sen sep­po­rä­ty­mäi­nen. Puo­li­vä­ki­sin olen jos­kus jou­tu­nut juo­maan. Olen vis­ki­mies.

ALOIT­TE­LI­JAL­LE ON ENI­TEN HYÖ­TYÄ

Suvi ja ys­tä­vät ovat ko­koon­tu­neet Tee­mun ti­la­vaan kak­si­oon.

Al­tia Aka­te­mi­an val­men­ta­ja Mi­ka­el Kart­tu­nen on tuo­nut tas­tin­gin tar­peis­ton, ku­ten la­sit, syl­ky­mal­jat, ma­ku­lau­ta­set ja il­lan pää­täh­det eli Har­dys-vii­ni­ta­lon kol­me val­ko- ja nel­jä pu­na­vii­niä sekä bo­nuk­se­na Not­ta­ge Hill –laa­tik­ko­vii­nin.

-Teil­le täs­tä on kai­kis­ta eni­ten hyö­tyä, Mi­ka­el sa­noo.

Kou­lut­ta­ja näyt­tää, mi­ten kier­re­kork­ki ava­taan ele­gan­tis­ti. Tas­tin­gin ai­ka­na lä­hes jo­kai­nen pää­see ko­kei­le­maan – temp­pu on­nis­tuu ja nau­rat­taa joka ker­ta.

HU­LA­VAN­NE PYÖ­RII

Ryh­mä opet­te­lee pyö­rit­tä­mään vii­niä la­sis­sa. Tek­niik­ka muis­tut­taa hu­la­van­tees­ta.

Mi­ka­el neu­voo lait­ta­maan pu­na­vii­nin jää­kaap­piin puo­lek­si tun­nik­si en­nen tar­joi­lua. Sil­loin tar­joi­lu­läm­pö­ti­la on so­pi­van vii­leä, 16-18 as­tet­ta.

MA­KU­JA LAU­TA­SEL­TA JA LA­SEIS­TA

La­sei­hin jä­te­tään Crest Ca­ber­net Shi­raz Mer­lot ja Stamp Se­mil­lon Char­don­nay. Mi­ka­el tuo ma­ku­lau­ta­set.

-Ma­ke­an ja hap­pa­man ta­sa­pai­no on tär­ke­ää ruo­as­sa. Esi­mer­kik­si kat­ka­ra­pu­sa­laat­tiin kan­nat­taa lait­taa he­del­mää tai jo­ta­kin ras­vais­ta. Ne nol­laa­vat toi­sen­sa, Mi­ka­el neu­voo.

-Juus­tos­sa on pal­jon suo­laa ja ras­vaa. Suo­la tap­paa vii­nis­tä ma­keu­den. Juus­to­lau­ta­sel­la kan­nat­tai­si sen ta­kia ol­la jo­ta­kin ma­ke­aa, hu­na­ja­me­lo­nia, mar­me­la­dia tai vii­ku­na­hil­loa, Mi­ka­el neu­voo.

PIP­PU­RIL­LE SHI­RAZ, KER­MA­PIP­PU­RIL­LE CA­BER­NET

Raa´at vi­han­nek­set ja he­del­mät ei­vät sovi vii­nin kans­sa.

Sit­ten mais­tam­me en­sin ome­naa, sit­ten sit­ruu­naa ja Stamp Shi­raz Ca­ber­ne­tia. Vii­ni pa­ra­nee.

-Ihan us­ko­ma­ton­ta. Tai­kaa. Tai ke­mi­aa, to­te­aa Tit­ta.

JUH­LAT JAT­KU­VAT JUUS­TOIL­LA

Lo­puk­si Mi­ka­el tuo vii­nien seu­rak­si Va­li­on luk­sus­juus­to­ja, Ri­ta­ria ja Mus­taa Sa­la­neu­vos­ta, sekä il­ma­kui­vat­tua kink­kua ja hu­na­ja­me­lo­nia.

Mi­ka­el neu­voo va­lit­se­maan en­sin vii­nin, sit­ten ruo­an. Niin päin hom­ma on hel­pom­pi.

-Saim­me konk­reet­ti­sia neu­vo­ja ja opim­me pal­jon uut­ta. Kii­tos myös ruo­ka­suo­si­tuk­sis­ta, ryh­mä kiit­te­lee.

MA­KU­LAU­TA­NEN

vih­re­ää ome­naa

kei­tet­tyä ka­nan­mu­naa

kyl­mä­sa­vu­loh­ta

hu­na­jaa

mus­ta­pip­pu­ri­tuo­re­juus­toa

si­ni­ho­me­juus­toa

sit­ruu­naa’

Lue Myös

Espanjalaiset punaviinit - asiantuntijan vinkit

8 x parhaat pienet viinipullot

Näin uppopaistaminen onnistuu

Espanjalaiset punaviinit - asiantuntijan vinkit

8 x parhaat pienet viinipullot

Näin uppopaistaminen onnistuu

Sopivasti tarjottavaa juhlapöytään

Kevään parhaat kuohuviinit

Kakkubuffet kruunaa kevään juhlan

Ihanat marjaherkut

Maukkaita makuja porkkanasta

Etikka maustaa syysherkut

Ihanat marjaherkut

Maukkaita makuja porkkanasta

Etikka maustaa syysherkut

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.