Artikkeli

Hapatin eli hapanleivän juuri

3-4 vii­pa­let­ta ruis­lei­pää tai

ha­pan­korp­pu­ja

1 l haa­le­aa, 25-as­teis­ta,

vet­tä

1 l ruis­jau­ho­ja

1. Leik­kaa lei­pien ko­vat kuo­ret

pois. Mu­ren­na lei­vät tai

ha­pan­kor­put kul­hoon.

2. Kaa­da pääl­le haa­lea vesi

ja li­sää ruis­jau­hot koko ajan

vat­ka­ten.

3. Pei­tä kul­ho lii­nal­la ja an­na

seis­tä huo­neen­läm­mös­sä

vä­hin­tään yh­den vuo­ro­kau­den

ajan tai kun­nes se kup­lii

ja tuok­suu hap­pa­mal­le. Se­koit­te­le

juur­ta ai­na sil­loin täl­löin.

Koti ja keit­tiö 3/2004