Koti ja keittiö 1-2/2009
Ohje neljälle
500 g vaaleaa, nahallista kalaa fileenä (esim. siikaa, kuhaa tai ahventa)
2 valkosipulinkynttä
4 rkl kalakastiketta
2 salottisipulia
1 rkl ruokaöljyä
1 iso pihvitomaatti
1/4 tuoreesta ananaksesta
1 tuore sitruunaruoho
1 l vettä
60 g tamarinditahnaa
1 punainen, mieto chili
maun mukaan suolaa
Lisäksi:
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
1. Leikkaa kalafileet parin sentin paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita kalapalat, valkosipuli ja ruokalusikallinen kalakastiketta kulhoon. Sekoita, peitä ja nosta viileään noin tunniksi.
2. Kuori ja silppua salottisipulit ja kuullota öljyssä kattilassa.
3. Halkaise tomaatti ja poista sisukset. Kuutioi hedelmäliha. Kuori ja pilko ananas sopiviksi suupaloiksi. Poista sitruunaruohon puumaiset lehdet, leikkaa kanta ja pala latvasta pois. Leikkaa sitruunaruoho kahtia.
4. Pane kattilaan vesi, tamarinditahna ja loppu (3 rkl) kalakastikkeesta. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää tomaatti- ja ananas- ja sitruunaruohon palat. Hauduta noin 10 minuuttia.
5. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Lisää kalapalat ja chili. Keitä 5 - 7 minuuttia.
6. Poista sitruunaruohon puolikkaat, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna ja viimeistele keitto silputulla mintulla. Tarjoile.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2