Artikkeli

Hapanimelä ituwokki

(4–6 an­nos­ta)

400 g nau­dan pais­tia

sui­ka­lei­na

noin 150 g kii­nan­kaa­lia

2 pork­ka­naa

1 pie­ni pu­nai­nen pap­ri­ka

2 rkl öl­jyä

3 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

raas­tet­tu­na

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

hie­non­net­tu­na

2–3 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1–2 rkl vii­nie­tik­kaa

2 dl mung-pa­vun itu­ja

1 nip­pu ke­vät­si­pu­lia

Suu­rus:

1 dl vet­tä

1/2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

1. Huuh­te­le ja sui­ka­loi kii­nan­kaa­li. Pese, kuo­ri ja sui­ka­loi pork­ka­nat ja pap­ri­ka.

2. Rus­kis­ta li­ha­sui­ka­leet pan­nul­la öl­jys­sä. Li­sää maus­teet ja kään­te­le het­ki. Li­sää kas­vik­set ja an­na nii­den peh­me­tä koko ajan kään­nel­len, noin 5–10 mi­nuut­tia. Silp­pua ke­vät­si­pu­li ja li­sää jouk­koon. Li­sää myös mung-pa­vun idut.

3. Se­koi­ta mais­si­tärk­ke­lys nes­tee­seen ja li­sää suu­rus nau­ha­na pan­nul­le. An­na kie­hua muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. Tar­joa kei­te­tyn rii­sin tai nuu­de­lei­den kera.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 35 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 11,00 €

Koti ja keit­tiö 4/2004