Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 9/2015     

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Hampurilaisen lisukkeena tarjotaan sinihomejuustoa ja parmesaanilla höystettyjä juures­rans­ka­laisia.

4 an­nos­ta

4 säm­py­lää

8 rkl val­ko­si­pu­lil­la maus­tet­tua ma­jo­nee­sia

4 ham­pu­ri­lais­pih­viä

4 vii­pa­let­ta si­ni­ho­me­juus­toa

8 vii­pa­let­ta paah­det­tua pap­ri­kaa, it­se teh­tyä tai val­mis­ta

8 vii­pa­let­ta il­ma­kui­vat­tua kink­kua tai pais­tet­tua pe­ko­nia

2 pien­tä to­maat­tia vii­pa­lei­na

muu­ta­ma sa­laa­tin­leh­ti

1. Läm­mi­tä säm­py­lät gril­lis­sä, pan­nul­la tai uu­nis­sa. Voi­te­le mo­lem­mat puo­lik­kaat ma­jo­nee­sil­la. Lai­ta läm­pi­mien pih­vien pääl­le si­ni­ho­me­juus­toa ja nos­ta säm­py­län­puo­lik­kail­le. Li­sää pääl­le muut täyt­teet.

2. Tar­joa juu­res­rans­ka­lais­ten kans­sa.

Ham­pu­ri­lais­pih­vit

4 pak­sua pih­viä

500 g pais­ti­jau­he­li­haa

1 ka­nan­mu­na

1 tl (sor­mi)suo­laa

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Se­koi­ta muna, maus­teet ja jau­he­li­ha. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta nel­jä pih­viä kos­tu­te­tuin kä­sin.

2. Pais­ta pih­vit kes­ki­läm­pöi­sen gril­lin pa­ri­la­ta­sol­la tai pais­tin­pan­nul­la kyp­sik­si.

Ba­taat­ti-pork­ka­na­rans­ka­lai­set uu­nis­sa

1 ba­taat­ti (400 g)

2 kes­ki­ko­kois­ta pork­ka­naa

noin 1 rkl olii­vi- tai ryp­si­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Har­jaa ba­taat­ti huo­lel­li­ses­ti puh­taak­si. Kuo­ri pork­ka­nat. Leik­kaa kas­vik­set ta­sa­ko­koi­sik­si noin sen­tin pak­sui­sik­si ti­kuik­si.

2. Huuh­te­le ja kui­vaa ba­taat­ti­ti­kut. Li­sää öl­jy ja maus­ta suo­lal­la. Le­vi­tä seos lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le.

3. Pais­ta 200-as­tees­sa 20–40 mi­nuut­tia pa­lo­jen koos­ta riip­pu­en. Kään­te­le ker­ran.

Vink­ki! Voit myös ha­lu­tes­sa­si up­po­pais­taa juu­rek­set 180-as­tei­ses­sa ryp­si­öl­jys­sä.

Vii­ni­suo­si­tus: Run­saan mar­jai­nen ja ke­vy­en maus­tei­nen Tra­pic­he Pi­not Noir Oak Cask 2013, Ar­gen­tii­na, 9,99 e