SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 9/2015
4 annosta
4 sämpylää
8 rkl valkosipulilla maustettua majoneesia
4 hampurilaispihviä
4 viipaletta sinihomejuustoa
8 viipaletta paahdettua paprikaa, itse tehtyä tai valmista
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai paistettua pekonia
2 pientä tomaattia viipaleina
muutama salaatinlehti
1. Lämmitä sämpylät grillissä, pannulla tai uunissa. Voitele molemmat puolikkaat majoneesilla. Laita lämpimien pihvien päälle sinihomejuustoa ja nosta sämpylänpuolikkaille. Lisää päälle muut täytteet.
2. Tarjoa juuresranskalaisten kanssa.
Hampurilaispihvit
4 paksua pihviä
500 g paistijauhelihaa
1 kananmuna
1 tl (sormi)suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
1. Sekoita muna, mausteet ja jauheliha. Muotoile taikinasta neljä pihviä kostutetuin käsin.
2. Paista pihvit keskilämpöisen grillin parilatasolla tai paistinpannulla kypsiksi.
Bataatti-porkkanaranskalaiset uunissa
1 bataatti (400 g)
2 keskikokoista porkkanaa
noin 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1. Harjaa bataatti huolellisesti puhtaaksi. Kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset tasakokoisiksi noin sentin paksuisiksi tikuiksi.
2. Huuhtele ja kuivaa bataattitikut. Lisää öljy ja mausta suolalla. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle pellille.
3. Paista 200-asteessa 20–40 minuuttia palojen koosta riippuen. Kääntele kerran.
Vinkki! Voit myös halutessasi uppopaistaa juurekset 180-asteisessa rypsiöljyssä.
Viinisuositus: Runsaan marjainen ja kevyen mausteinen Trapiche Pinot Noir Oak Cask 2013, Argentiina, 9,99 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ