Koti ja keittiö 6-7/2009
(8 - 10 annosta)
150 g tummaa suklaata tai taloussuklaata
500 g savoiardikeksejä
150 g suolatonta voita
1 dl hienoa sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 keltuaista
3 dl vettä
5 rkl pikakahvijauhetta
1. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon pikakahvijauhe. Anna jäähtyä.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä.
3. Raasta savoiardikeksit hienoksi. 4. Mittaa keltuaiset ja sokerit kulhoon. Vatkaa hieman ja lisää joukkoon siirappi. Sekoita hyvin.
5. Lisää keksi- ja suklaaraaste sekä kaakaojauhe ja sekoita puuhaarukalla. Lisää sulanut voi ja sekoita hyvin.
6. Lisää jäähtynyt kahvi ja sekoita hyvin. Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä ja jähmettyä kylmässä ainakin 3 vuorokautta.
7. Kumoa kakku alustalle ja tarjoile marjojen kera. Lisäkkeenä maistuu myös rommilla, suklaalla tai kahvilla maustettu vaniljakreemi.
Vinkki! Voit halutessasi kuorruttaa kakun. Sulata 150 g tummaa suklaata ja lisää joukkoon noin 1 dl vettä nopeasti sekoittaen. Kuorruta kakku suklaalla ja anna jäähtyä kylmässä ennen tarjoilua.
Toimituksen vinkki: Voit myös raidoittaa kakun tai annospalat suklaakuorrutteella.
Lukijakilpailun 3.
Marjatta Turunen-Cottignies, Kuopio
Marjatta: Sain ohjeen ranskalaiselta ystävältäni, joka teki sitä uudenvuodenjuhliin. Tätä kahvikakkua tai jälkiruokaa ei tarvitse paistaa. Kahvin maku voimistuu, kun kakku valmistetaan kolme
päivää etukäteen. Vaniljakastike kruunaa elämyksen.
Raati: Suklaisen houkutteleva, pehmeä ja mehevä rakenne.
Maukas leivonnainen, vahva kahvin maku. Marjat raikastavat kokonaisuutta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2