Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Grilli­to­maat­ti­pit­saset

Valmista taikina. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan murennettu hiiva, suola ja öljy. Alusta taikinaan jauhot ja jätä peitettynä lämpimään noin 30 minuutiksi...

1/2 tl suo­laa

1/2 pa­laa hii­vaa (á 50 g)

2 rkl olii­vi­öl­jyä

4–4 1/2 dl veh­nä­jau­hoa

Pääl­le:

1/2 dl val­mis­ta au­rin­ko­kui­vat­tu­to­maat­ti­kas­ti­ket­ta (Heinz)

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

noin 50 g juus­toa, esim. ita­li­a­lais­ta Ta­leg­gi­oa

ri­paus ore­ga­noa tai ros­ma­rii­nia

5 kir­sik­ka­to­maat­tia

tilk­ka öl­jyä

suo­laa tai rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria maus­ta­mi­seen

Tar­joi­luun:

vil­li­ru­co­laa tai muu­ta sa­laat­tia

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Kuu­men­na vesi kä­den­läm­pöi­sek­si ja li­sää se­kaan mu­ren­net­tu hii­va, suo­la ja öl­jy. Alus­ta tai­ki­naan jau­hot ja jätä pei­tet­ty­nä läm­pi­mään noin 30 mi­nuu­tik­si.

2. Kau­li ko­hon­nut tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si. Ota tai­ki­nas­ta juo­ma­la­sil­la noin 30 pyö­re­ää pa­laa. Pane pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­le.

3. Yh­dis­tä val­mis to­maat­ti­kas­ti­ke ja -py­ree ja maus­ta seos yr­teil­lä, suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Le­vi­tä seos pit­sa­pa­lo­jen pin­nal­le.

4. Leik­kaa juus­ton kuo­ri pois ja vii­pa­loi juus­to ohuik­si sii­vuik­si. Vii­pa­loi kir­sik­ka­to­maa­tit.

5. Pane kul­le­kin pit­sa­poh­jal­le en­sin juus­to­sii­vu ja sen pääl­le to­maat­ti­vii­pa­lei­ta.

6. Pais­ta gril­lis­sä, öl­jy­tyn pa­ri­lan pääl­lä epä­suo­ral­la me­ne­tel­mäl­lä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes poh­ja on kyp­sää ja juus­to su­la­nut. Nos­ta pin­nal­le ru­co­laa ja nau­ti al­ku­pa­loik­si.

Val­mis­tu­soh­je on ul­kog­ril­lil­le. Uu­nis­sa: Pais­ta 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes poh­ja on kyp­sä ja juus­to su­la­nut.