Koti ja Keittiö 3/08
1/2 tl suolaa
1/2 palaa hiivaa (á 50 g)
2 rkl oliiviöljyä
4–4 1/2 dl vehnäjauhoa
Päälle:
1/2 dl valmista aurinkokuivattutomaattikastiketta (Heinz)
1 rkl tomaattipyreetä
noin 50 g juustoa, esim. italialaista Taleggioa
ripaus oreganoa tai rosmariinia
5 kirsikkatomaattia
tilkka öljyä
suolaa tai rouhittua mustapippuria maustamiseen
Tarjoiluun:
villirucolaa tai muuta salaattia
1. Valmista taikina. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan murennettu hiiva, suola ja öljy. Alusta taikinaan jauhot ja jätä peitettynä lämpimään noin 30 minuutiksi.
2. Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla noin 30 pyöreää palaa. Pane palat leivinpaperille.
3. Yhdistä valmis tomaattikastike ja -pyree ja mausta seos yrteillä, suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos pitsapalojen pinnalle.
4. Leikkaa juuston kuori pois ja viipaloi juusto ohuiksi siivuiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit.
5. Pane kullekin pitsapohjalle ensin juustosiivu ja sen päälle tomaattiviipaleita.
6. Paista grillissä, öljytyn parilan päällä epäsuoralla menetelmällä noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsää ja juusto sulanut. Nosta pinnalle rucolaa ja nauti alkupaloiksi.
Valmistusohje on ulkogrillille. Uunissa: Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2