Artikkeli

Grilliruokien marinadit ja mausteseokset

Val­mis­ta it­se mauk­kaat ma­ri­na­dit, mo­ni­käyt­töi­set rub-kui­va­maus­te­se­ok­set sekä pöy­tä­maus­tee­na käy­tet­tä­vät sor­mi­suo­lat.

Val­mis­ta it­se mauk­kaat ma­ri­na­dit, mo­ni­käyt­töi­set rub-kui­va­maus­te­se­ok­set sekä pöy­tä­maus­tee­na käy­tet­tä­vät sor­mi­suo­lat.

 

BBQ-kas­ti­ke so­pii sekä ma­ri­noin­tiin et­tä gla­see­rauk­seen. Eri­no­mai­nen kas­ti­ke eten­kin pos­sun rib­sien tai muun por­saan­li­han maus­ta­mi­seen. No­pea BBQ-ma­ri­na­di val­mis­tuu muu­ta­mas­sa mi­nuu­tis­sa hie­man oi­kais­ten myös ket­su­pis­ta.

Ka­nan ja ka­lan ma­ri­noin­tiin so­pi­vat hy­vin in­ki­vää­ri-ko­ri­an­te­ri­ma­ri­na­di, sit­ruu­nai­nen ja maus­tei­nen cher­mou­la-ma­ri­na­di  sekä lime-chi­li­ma­ri­na­di.

Mauk­kai­ta mui­ta et­ni­siä ma­ri­na­de­ja ovat lam­paan ja ka­rit­san­li­han sekä broi­le­rin maus­ta­mi­seen so­pi­va jo­gurt­ti-mint­tu­ma­ri­na­di, broi­le­rin­li­hal­le mai­nio koo­kos-li­me­ma­ri­na­di ja nau­dan­li­han maus­ta­mi­seen so­pi­va ko­re­a­lais­hen­ki­nen itä­mai­nen ma­ri­na­di.

Ka­lan ja äy­ri­äis­ten ma­ri­noin­tiin riit­tää puo­li­kin tun­tia. Li­haa on hyvä ma­ri­noi­da vä­hin­tään pari tun­tia.

Ko­kei­le myös gril­lat­ta­vien raa­ka-ai­nei­den pin­taan si­vel­tä­viä gla­see­raus­kas­tik­kei­ta, kun ha­lu­at li­han tai ka­nan pin­taan kau­niin kiil­lon ja ra­pe­an pin­nan.

Ma­kua gril­li­ruo­kaan saat myös ru­beil­la  eli kui­va­maus­te­se­ok­sil­la. Ru­bit hie­ro­taan li­han, ka­lan, ka­nan tai kas­vis­ten pin­taan juu­ri en­nen gril­laus­ta. Mo­ni­käyt­töi­set kui­va­maus­te­se­ok­set muun­tu­vat myös ma­ri­na­deik­si, kun se­koi­tat nii­tä öl­jyn jouk­koon. Li­säk­si ne so­pi­vat kas­tik­kei­den ja maus­te­voi­den maus­ta­mi­seen.

It­se teh­dyt sor­mi­suo­lat kruu­naa­vat herk­ku­a­te­ri­an pöy­tä­maus­tee­na, jota jo­kai­nen voi li­sä­tä ruo­kaan ha­lu­tes­saan.