Valmista itse maukkaat marinadit, monikäyttöiset rub-kuivamausteseokset sekä pöytämausteena käytettävät sormisuolat.
Valmista itse maukkaat marinadit, monikäyttöiset rub-kuivamausteseokset sekä pöytämausteena käytettävät sormisuolat.
BBQ-kastike sopii sekä marinointiin että glaseeraukseen. Erinomainen kastike etenkin possun ribsien tai muun porsaanlihan maustamiseen. Nopea BBQ-marinadi valmistuu muutamassa minuutissa hieman oikaisten myös ketsupista.
Kanan ja kalan marinointiin sopivat hyvin inkivääri-korianterimarinadi, sitruunainen ja mausteinen chermoula-marinadi sekä lime-chilimarinadi.
Maukkaita muita etnisiä marinadeja ovat lampaan ja karitsanlihan sekä broilerin maustamiseen sopiva jogurtti-minttumarinadi, broilerinlihalle mainio kookos-limemarinadi ja naudanlihan maustamiseen sopiva korealaishenkinen itämainen marinadi.
Kalan ja äyriäisten marinointiin riittää puolikin tuntia. Lihaa on hyvä marinoida vähintään pari tuntia.
Kokeile myös grillattavien raaka-aineiden pintaan siveltäviä glaseerauskastikkeita, kun haluat lihan tai kanan pintaan kauniin kiillon ja rapean pinnan.
Makua grilliruokaan saat myös rubeilla eli kuivamausteseoksilla. Rubit hierotaan lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan juuri ennen grillausta. Monikäyttöiset kuivamausteseokset muuntuvat myös marinadeiksi, kun sekoitat niitä öljyn joukkoon. Lisäksi ne sopivat kastikkeiden ja maustevoiden maustamiseen.
Itse tehdyt sormisuolat kruunaavat herkkuaterian pöytämausteena, jota jokainen voi lisätä ruokaan halutessaan.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ