Maukas kastike, salaatti tai muu herkullinen kasvislisuke täydentää grilliaterian.
Aasialainen ketsuppi maustetaan inkiväärillä ja limen kuorella. Katalonialainen romescokastike suurustetaan manteleilla ja se on erinomainen lisuke etenkin lampaan-, broilerin- ja possunlihalle. Argentiinalainen chimichurri sopii niin kasvisten, kalan kuin lihankin lisukkeeksi ja marinadiksi. Rosmariini-appelsiinisiirappi maistuu esimerkiksi grillattujen hedelmien kera.
Hernepesto on perinteisen peston kesäversio. Rouhea pesto valmistuu mökkikeittiössä ilman tehosekoitinta tai monitoimikonetta. Myös quacamolen voi jättää koostumukseltaan salsamaiseksi.
Italialainen panzanellasalaatti höystetään paahdetuilla leipäpaloilla. Fenkolicoleslaw valmistetaan nimensä mukaisesti varhasikaalin sijaan fenkolista ja maustetaan appelsiininkuorella.
Grillatuista kasviksista valmistetaan grillicaponata tai marinoitua kesäkurpitsaa ja munakoisoa.
Öljy-viinietikkaliemessä marinoitu kesäkurpitsa saa makua yrteistä, chilistä ja sitruunakuoresta.
Muita herkullisia lisukkeita ovat papu-tomaattisalsa , paahdettu bulgur-salaatti salvia-perunat ja karamellisoidut punasipulit.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2