Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Grilli­hal­lou­mi­sa­laatti

4 pkt ( à 250 g) hal­lou­mia

2 ra­si­aa (à 250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

3 pap­ri­kaa tai vas­taa­va mää­rä

mui­ta kau­den kas­vik­sia ku­ten

re­tii­siä ja kurk­kua

noin 400 g eri­lai­sia sa­laat­te­ja

(esim ve­sik­ras­sia, jää­vuo­ri­sa­laat­tia ja ru­co­laa)

Kas­ti­ke:

1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 dl bal­sa­mi­coa

2 isoa val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

yh­teen­sä 1/2 dl sil­put­tua

mint­tua ja ba­si­li­kaa

ri­paus so­ke­ria

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

myl­lys­tä

1. Li­o­ta hal­lou­mia ve­des­sä noin tun­ti, jot­ta suo­lai­suus vä­he­nee.

2. Val­mis­ta sa­laat­ti­poh­ja. Huuh­do ja kui­vaa sa­laa­tit ja revi ne pie­nem­mik­si laa­ke­al­le tar­joi­lu­as­ti­al­le.

3. Pil­ko pääl­le kau­den kas­vik­sia. Maus­ta sa­laat­ti­poh­ja suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

4. Hal­kai­se ha­lu­tes­sa­si kir­sik­ka­to­maa­tit ja li­sää sel­lai­si­naan tai het­ken ajan pa­ri­lal­la paah­det­tui­na sa­laat­tiin.

5. Se­koi­ta kes­ke­nään sa­laa­tin­kas­tik­keen ai­nek­set .

6. Vii­pa­loi ta­lous­pa­pe­ril­la kui­vak­si ta­pu­tel­lut juus­tot, si­pai­se pin­taan hiu­kan öl­jyä ja gril­laa vii­pa­lei­ta mi­nuu­tin ajan mo­lem­min puo­lin. Nos­ta läm­pi­mät juus­to­vii­pa­leet sa­laat­ti­pe­dil­le.

7. Pirs­kot­te­le sa­laa­tin­kas­ti­ket­ta sa­laa­tin pääl­le. Nau­ti heti.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje