SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA Koti ja keittiö 6–7/2015
1 pieni maalaisleipä
1 rkl oliiviöljyä
(2 valkosipulinkynttä)
Hernepesto (reilu 2 dl valmista tahnaa):
2½ dl tuoreita tai pakasteherneitä
50 g raastettua parmesaania tai pecorinoa
noin 3 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
3/4 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1/3 tl (sormi)suolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
1. Keitä herneitä noin minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
2. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos pesto on liian paksua.
3. Viipaloi leipä. Valuta päälle hieman öljyä. Grillaa nopeasti viipaleisiin kaunis väri grillissä. Hiero halutessasi pintaan valkosipulia.
4. Lusikoi päälle hernepestoa. Tarjoa heti.
Viinisuositus: Kuiva, hedelmäinen ja hieman mausteinen Verrochio Prosecco Brut, Italia, 8,90 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ