Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA Koti ja keit­tiö 6–7/2015

Grillatut maalaisleivät ja hernepesto

Rapsakoille, grillatuille leiville levitetään hernepestoa. Leivät sopivat alkudrinkin kanssa tarjottavaksi.

1 pie­ni maa­lais­lei­pä

1 rkl olii­vi­öl­jyä

(2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä)

Her­ne­pes­to (rei­lu 2 dl val­mis­ta tah­naa):

2½ dl tuo­rei­ta tai pa­kas­te­her­nei­tä

50 g raas­tet­tua par­me­saa­nia tai pe­co­ri­noa

noin 3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl sit­ruu­na­me­hua

3/4 dl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

1/3 tl (sor­mi)suo­laa

1/3 tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kei­tä her­nei­tä noin mi­nuut­ti suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Kaa­da vesi pois.

2. Mit­taa kaik­ki ai­neet blen­de­riin ja aja ta­sai­sek­si mas­sak­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa öl­jyä, jos pes­to on lii­an pak­sua.

3. Vii­pa­loi lei­pä. Va­lu­ta pääl­le hie­man öl­jyä. Gril­laa no­pe­as­ti vii­pa­lei­siin kau­nis väri gril­lis­sä. Hie­ro ha­lu­tes­sa­si pin­taan val­ko­si­pu­lia.

4. Lu­si­koi pääl­le her­ne­pes­toa. Tar­joa heti.

Vii­ni­suo­si­tus: Kui­va, he­del­mäi­nen ja hie­man maus­tei­nen Ver­roc­hio Pro­sec­co Brut, Ita­lia, 8,90 e