Artikkeli

Teks­ti Ca­mil­la Za­rah La­wes, Timm Vla­di­mir

Ku­vat Co­lum­bus Leth

Suo­mek­si toi­mit­ta­nut Jaa­na Ki­vi­pel­to-Tulk­ki

Grillatut hunajaiset munakoisot

Munakoisoille valutetaan hunajaa, murustellaan päälle vuohenjuustoa ja raikasta minttua.

4 an­nos­ta li­säk­kee­nä

Ai­nek­set:

2 mu­na­koi­soa

suo­laa, pip­pu­ria myl­lys­tä

2 rkl öl­jyä

150 g vuo­hen­juus­toa

3 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

kou­ral­li­nen tuo­rei­ta min­tun­leh­tiä

Näin val­mis­tat:

1. Huuh­te­le mu­na­koi­sot, hal­kai­se ne pit­kit­täin kah­tia ja vii­pa­loi puo­lik­kaat.

2. Suo­laa vii­pa­leet kun­nol­la. Lai­ta ne jää­kaap­piin vä­hin­tään tun­nik­si.

3. Huuh­te­le yli­mää­räi­nen suo­la ja kui­vaa vii­pa­leet huo­lel­li­ses­ti. Voi­te­le vii­pa­leet öl­jyl­lä ja gril­laa ne mo­lem­min puo­lin.

4. Le­vi­tä gril­la­tut mu­na­koi­sot va­dil­le ja mu­rus­te­le nii­den pääl­le vuo­hen­juus­toa. Va­lu­ta pääl­le hu­na­jaa, maus­ta pip­pu­ril­la, suo­lal­la ja tuo­reel­la min­tul­la.

Vii­ni­suo­si­tus:

Raik­kaan he­ruk­kai­nen, sit­ruk­si­nen ja yrt­ti­nen Plai­mont Sau­vig­non 2015, Rans­ka, 8,99 e.

Kat­so myös nämä mu­na­koi­so­re­sep­tit: 

Te­riy­a­ki­mu­na­koi­so

Ma­ri­noi­tua ke­sä­kur­pit­saa ja mu­na­koi­soa

Baba ga­noush -mu­na­koi­so­tah­na

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ