Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kat­ri Schrö­der • Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2013

Grillattua lohta ja voikuk­ka­kap­ris­ma­jo­neesia

Pienistä voikukannupuista valmistuu pikantinmakuiset omatekoiset voikuk­ka­kap­rikset.

4 an­nos­ta

600–700 g loh­ta

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Voi­kuk­ka­kap­rik­set

noin 2 dl voi­ku­kan kiin­ni ole­via

nup­pu­ja

1 dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 dl vet­tä

1 rkl so­ke­ria

kar­ke­aa me­ri­suo­laa

Li­säk­si

2 dl ma­jo­nee­sia

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

kou­ral­li­nen nuo­ria voi­ku­kan leh­tiä

6–8 re­tii­siä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1 tl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Val­mis­ta en­sin hy­vis­sä ajoin voi­kuk­ka­kap­rik­set. Ke­rää nuo­ria, nu­pul­li­sia voi­kuk­kia. Nypi nu­put,

pois­ta var­ret ja huuh­te­le nu­put huo­lel­la. Mit­taa kat­ti­laan etik­ka, vesi ja so­ke­ri. Kie­hau­ta. Nos­ta

voi­ku­kan­nu­put kul­hoon ja kaa­da pääl­le lie­mi. An­na jääh­tyä. An­na nup­pu­jen maus­tua jää­kaa­pis­sa

lie­mes­sä vuo­ro­kau­den.

2. Kaa­da lie­mi pois. An­na nup­pu­jen kui­vah­taa het­ken. Nos­ta kui­vah­ta­neet nu­put kar­ke­an suo­lan

kans­sa ker­rok­sit­tain la­si­purk­kiin. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

3. Gril­laa lohi ja maus­ta. Se­koi­ta ma­jo­nee­sin jouk­koon sit­ruu­na­me­hu ja 6–8 suo­las­ta puh­dis­tet­tua ja

hie­non­net­tua voi­kuk­ka­kap­ris­ta. Val­mis­ta sa­laat­ti se­koit­ta­mal­la voi­ku­kan leh­det ja pil­ko­tut re­tii­sit.

Se­koi­ta öl­jys­tä, sit­ruu­na­me­hus­ta, hu­na­jas­ta ja maus­teis­ta kas­ti­ke. Maus­ta sa­laat­ti. Tar­joi­le ma­jo­nee­si

lo­hen ja sa­laa­tin li­säk­kee­nä.

Lue Myös

Savusi­lak­ka­mousse

Ceviche

Muikkupannu

Savusi­lak­ka­mousse

Ceviche

Muikkupannu

Katkarapu nuudeliwokki

Sinappiset kalasliderit

Katka­ra­pu­ce­vic­he­a­vo­kadot

Kaprissilli

Rukiinen kapris­sa­vu­si­lak­ka­pii­rakka

Juuressipsit ja kaprisaioli

Kaprissilli

Rukiinen kapris­sa­vu­si­lak­ka­pii­rakka

Juuressipsit ja kaprisaioli

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2