Katri Schröder • Kuvat Arto VuohelainenKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
4 annosta
600–700 g lohta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Voikukkakaprikset
noin 2 dl voikukan kiinni olevia
nuppuja
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
2 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
kourallinen nuoria voikukan lehtiä
6–8 retiisiä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Valmista ensin hyvissä ajoin voikukkakaprikset. Kerää nuoria, nupullisia voikukkia. Nypi nuput,
poista varret ja huuhtele nuput huolella. Mittaa kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta. Nosta
voikukannuput kulhoon ja kaada päälle liemi. Anna jäähtyä. Anna nuppujen maustua jääkaapissa
liemessä vuorokauden.
2. Kaada liemi pois. Anna nuppujen kuivahtaa hetken. Nosta kuivahtaneet nuput karkean suolan
kanssa kerroksittain lasipurkkiin. Säilytä viileässä.
3. Grillaa lohi ja mausta. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu ja 6–8 suolasta puhdistettua ja
hienonnettua voikukkakaprista. Valmista salaatti sekoittamalla voikukan lehdet ja pilkotut retiisit.
Sekoita öljystä, sitruunamehusta, hunajasta ja mausteista kastike. Mausta salaatti. Tarjoile majoneesi
lohen ja salaatin lisäkkeenä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2