Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA Koti ja keit­tiö 6–7/2015

Grillattu sydänsalaatti, vuohenjuusto ja tomaattisalsa

Puolita soma sydänsalaatti ja grillaa siihen makulisäksi parilaraidat. Kuumassa nopeasti paistaen salaatin rakenne pehmenee hieman ja samalla se saa kosolti hyvää aromia.

4 pien­tä sy­dän­sa­laat­tia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

sor­mi­suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

noin 400 g vuo­hen­juus­toa pak­sus­ta pöt­kös­tä

hu­na­jaa

To­maat­ti­sal­sa:

1 pie­ni ke­sä­si­pu­li var­si­neen

2 tl pu­na­vii­nie­tik­kaa

½ tl sor­mi­suo­laa

½ tl so­ke­ria

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

4 pien­tä luu­mu­to­maat­tia

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 dl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. ba­si­li­kaa ja leh­ti­per­sil­jaa

1. Tee en­sin to­maat­ti­sal­sa. Leik­kaa si­pu­li mah­dol­li­sim­man pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Hie­non­na myös var­si. Lai­ta silp­pu kul­hoon ja va­lu­ta pääl­le etik­ka. Li­sää suo­la, so­ke­ri ja pip­pu­ri. Pois­ta to­maa­teis­ta ko­vat kan­nat ja sie­me­net. Kuu­ti­oi to­maa­tit ja lai­ta ne si­pu­lien jouk­koon. Li­sää öl­jy ja yr­tit. An­na maus­tua vii­le­äs­sä sen ai­kaa, kun val­mis­te­let muut ai­neet.

2. Huuh­tai­se ja hal­kai­se sa­laa­tit. Yh­dis­tä olii­vi­öl­jyyn sit­ruu­na­me­hu ja maus­teet. Pirs­kot­te­le sa­laa­teil­le hie­man olii­vi­öl­jyä. Gril­laa muu­ta­ma mi­nuut­ti mo­lem­mil­ta puo­lil­ta. Lai­ta tar­joi­lu­va­dil­le ja va­lu­ta pääl­le sit­ruu­na-öl­jy­kas­ti­ke.

3. Leik­kaa vuo­hen­juus­tot vii­pa­leik­si. Pais­ta no­pe­as­ti gril­lis­sä, kun­nes juus­to saa aa­vis­tuk­sen vä­riä. Va­lu­ta pääl­le hu­na­jaa. Nos­ta tar­joi­lu­va­dil­le.

4. An­nos­te­le pääl­le to­maat­ti­sal­saa ma­ku­si mu­kaan.

Vink­ki! Jos ha­lu­at al­ku­ruo­kaan li­sää ruo­kai­suut­ta, niin tar­joa li­sä­nä gril­lat­tua maa­lais­lei­pää tai kru­ton­ke­ja. Myös pin­jan­sie­me­net ja paah­de­tut päh­ki­nät so­pi­vat hy­vin tä­män sa­laa­tin ma­kuun.

Vii­ni­suo­si­tus: Raik­kaan ha­po­kas ja sit­ruk­si­nen Pe­tit Bour­ge­ois Sau­vig­non Blanc 2013, Rans­ka, 12,41 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ