SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA Koti ja keittiö 6–7/2015
4 pientä sydänsalaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
noin 400 g vuohenjuustoa paksusta pötköstä
hunajaa
Tomaattisalsa:
1 pieni kesäsipuli varsineen
2 tl punaviinietikkaa
½ tl sormisuolaa
½ tl sokeria
¼ tl mustapippuria myllystä
4 pientä luumutomaattia
3 rkl oliiviöljyä
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa ja lehtipersiljaa
1. Tee ensin tomaattisalsa. Leikkaa sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös varsi. Laita silppu kulhoon ja valuta päälle etikka. Lisää suola, sokeri ja pippuri. Poista tomaateista kovat kannat ja siemenet. Kuutioi tomaatit ja laita ne sipulien joukkoon. Lisää öljy ja yrtit. Anna maustua viileässä sen aikaa, kun valmistelet muut aineet.
2. Huuhtaise ja halkaise salaatit. Yhdistä oliiviöljyyn sitruunamehu ja mausteet. Pirskottele salaateille hieman oliiviöljyä. Grillaa muutama minuutti molemmilta puolilta. Laita tarjoiluvadille ja valuta päälle sitruuna-öljykastike.
3. Leikkaa vuohenjuustot viipaleiksi. Paista nopeasti grillissä, kunnes juusto saa aavistuksen väriä. Valuta päälle hunajaa. Nosta tarjoiluvadille.
4. Annostele päälle tomaattisalsaa makusi mukaan.
Vinkki! Jos haluat alkuruokaan lisää ruokaisuutta, niin tarjoa lisänä grillattua maalaisleipää tai krutonkeja. Myös pinjansiemenet ja paahdetut pähkinät sopivat hyvin tämän salaatin makuun.
Viinisuositus: Raikkaan hapokas ja sitruksinen Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2013, Ranska, 12,41 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2