MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6–7/2014
4–6 pientä pizzaa
Pohja:
2 ½ dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
3 rkl rypsiöljyä
Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
1–2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl punaviinietikkaa
500 g paseerattua tomaattia
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2–3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
tilkka worchester-kastiketta
Täyte:
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 palloa (á 125 g) mozzarellajuustoa
2–4 sipulia
1 munakoisoa
1 punainen paprika
1 rasia (100 g) anjovisfileitä
2–3 rkl pieniä kapriksia
noin 1 dl mustia oliiveja
1. Valmista pizzataikina. Liuota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja alusta taikinaan jauhot. Vaivaa kimmoisaksi ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna kohota puoli tuntia.
2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan punaviinietikka. Lisää loput aineet ja keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia.
3. Pese kirsikkatomaatit. Valuta ja viipaloi mozzarellajuusto. Viipaloi sipulit. Pese ja viipaloi munakoiso. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kanta ja suikaloi paprika. Leikkaa anjovisfileet ohuiksi suikaleiksi pitkittäin.
4. Jaa taikina 4–6 osaan ja kauli tai painele taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi. Voitele leivinpaperi öljyllä ja laita pitsapohjat siihen. Voitele ne öljyllä myös päältä.
5. Nosta öljytyt pitsapohjat yksi kerrallaan grillin öljytylle parilalle. Grillaa pari minuuttia ja käännä varovasti. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta ja täytteitä ja jatka grillaamista, kunnes juusto on sulanut.
6. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2