Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6–7/2014

Grillattu kasvis-anjovispizza

Grillissä valmistettu pizza on herkullisen rapeaa ja maukasta.

4–6 pien­tä piz­zaa

Poh­ja:

2 ½ dl vet­tä

2 tl kui­va­hii­vaa

1 tl suo­laa

½ tl so­ke­ria

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Li­säk­si:

3 rkl ryp­si­öl­jyä

To­maat­ti­kas­ti­ke:

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1–2 si­pu­lia

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

500 g pa­see­rat­tua to­maat­tia

2–3 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

2–3 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 tl so­ke­ria

tilk­ka worc­hes­ter-kas­ti­ket­ta

Täy­te:

1 ra­sia kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 pal­loa (á 125 g) moz­za­rel­la­juus­toa

2–4 si­pu­lia

1 mu­na­koi­soa

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

1 ra­sia (100 g) an­jo­vis­fi­lei­tä

2–3 rkl pie­niä kap­rik­sia

noin 1 dl mus­tia olii­ve­ja

1. Val­mis­ta piz­za­tai­ki­na. Liu­o­ta hii­va läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää maus­teet ja alus­ta tai­ki­naan jau­hot. Vai­vaa kim­moi­sak­si ja li­sää öl­jy lop­pu­vai­hees­sa. An­na ko­ho­ta puo­li tun­tia.

2. Val­mis­ta to­maat­ti­kas­ti­ke. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa. Li­sää sil­put­tu si­pu­li ja kuul­lo­ta sitä het­ki. Li­sää jouk­koon hie­non­net­tu val­ko­si­pu­li ja kuul­lo­ta vie­lä het­ki. Kaa­da kat­ti­laan pu­na­vii­nie­tik­ka. Li­sää lo­put ai­neet ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä puo­li tun­tia.

3. Pese kir­sik­ka­to­maa­tit. Va­lu­ta ja vii­pa­loi moz­za­rel­la­juus­to. Vii­pa­loi si­pu­lit. Pese ja vii­pa­loi mu­na­koi­so. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta sie­men­ko­ta ja kan­ta ja sui­ka­loi pap­ri­ka. Leik­kaa an­jo­vis­fi­leet ohuik­si sui­ka­leik­si pit­kit­täin.

4. Jaa tai­ki­na 4–6 osaan ja kau­li tai pai­ne­le tai­ki­na­pa­lat ohuik­si pyö­ry­löik­si. Voi­te­le lei­vin­pa­pe­ri öl­jyl­lä ja lai­ta pit­sa­poh­jat sii­hen. Voi­te­le ne öl­jyl­lä myös pääl­tä.

5. Nos­ta öl­jy­tyt pit­sa­poh­jat yk­si ker­ral­laan gril­lin öl­jy­tyl­le pa­ri­lal­le. Gril­laa pari mi­nuut­tia ja kään­nä va­ro­vas­ti. Le­vi­tä poh­jan pääl­le to­maat­ti­kas­ti­ket­ta ja täyt­tei­tä ja jat­ka gril­laa­mis­ta, kun­nes juus­to on su­la­nut.

6. Tar­joa heti.