Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6-7/2012

Grillattu chili-inkiväärikala

Grillatun kalan marinadissa maistuvat chili ja inkivääri. Annos saa loppusilauksensa pöytämausteena tarjottavasta itse tehdystä sitrussuolasta.

4 an­nos­ta

2–4 fi­lee­tä ku­haa tai sii­kaa tai 4–8 ah­ven­fi­lee­tä

In­ki­vää­ri-chi­li­ma­ri­na­di:

3 cm:n pala in­ki­vää­riä

puo­li­kas mie­to, pu­nai­nen

chi­li­pap­ri­ka

1 rkl hu­na­jaa

1 dl ryp­si­öl­jyä

Sit­rus­suo­la:

3–4 rkl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

1–2 li­meä tai 1 sit­ruu­na

1. Val­mis­ta en­sin sit­rus­suo­la. Pese lime tai sit­ruu­na hy­vin. Kui­vaa huo­lel­la ja raas­ta kuo­ren vä­ril­li­nen osa hie­nok­si raas­teek­si. Se­koi­ta raas­te me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­den jouk­koon ja jätä maus­tu­maan.

2. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chi­lin puo­lik­kaat. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­neet kes­ke­nään.

3. Kui­vaa ka­la­fi­lei­den pin­ta ke­vy­es­ti ta­lous­pa­pe­ril­la. Si­ve­le ma­ri­na­di fi­leil­le ja an­na het­ki maus­tua.

4. Kuu­men­na gril­li. Öl­jyä gril­li­ri­ti­lä ja paah­da ka­lat kyp­sik­si mo­lem­min puo­lin, noin 5–10 mi­nuut­tia.

5. Ri­pot­te­le sit­rus­suo­laa ka­la­fi­lei­den pääl­le tar­jot­ta­es­sa.

Lue Myös

Appelsiini-lohikeitto rapujen kaveriksi

Mustekala-nuudelisalaatti

Seesa­mi­lo­hi­rullat

Appelsiini-lohikeitto rapujen kaveriksi

Mustekala-nuudelisalaatti

Seesa­mi­lo­hi­rullat

Ginigraavattu siikaherkku

Grillattu kasvis-anjovispizza

Kalaseljanka

Kalaseljanka

Hapanimelä kalakeitto

Välimerelliset kala-kasvisnyytit ja tillipesto

Kalaseljanka

Hapanimelä kalakeitto

Välimerelliset kala-kasvisnyytit ja tillipesto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2