MARI HARJULA KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6-7/2012
4 annosta
2–4 fileetä kuhaa tai siikaa tai 4–8 ahvenfileetä
Inkivääri-chilimarinadi:
3 cm:n pala inkivääriä
puolikas mieto, punainen
chilipaprika
1 rkl hunajaa
1 dl rypsiöljyä
Sitrussuola:
3–4 rkl merisuolahiutaleita
1–2 limeä tai 1 sitruuna
1. Valmista ensin sitrussuola. Pese lime tai sitruuna hyvin. Kuivaa huolella ja raasta kuoren värillinen osa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste merisuolahiutaleiden joukkoon ja jätä maustumaan.
2. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja hienonna chilin puolikkaat. Sekoita marinadin aineet keskenään.
3. Kuivaa kalafileiden pinta kevyesti talouspaperilla. Sivele marinadi fileille ja anna hetki maustua.
4. Kuumenna grilli. Öljyä grilliritilä ja paahda kalat kypsiksi molemmin puolin, noin 5–10 minuuttia.
5. Ripottele sitrussuolaa kalafileiden päälle tarjottaessa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2