Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Grillaa maissit herkullisiksi ribseiksi

Grillattu maissi on kesäruokien aatelia. Kokeile paistaa maissit uudella tavalla ja lohko ne pitkittäin ”ribseiksi” ja pyörittele bbq-kastikkeessa. Paista kauniit raidat grillissä.

Bbq-mais­si­rib­sit

20 min . help­po . noin 8 e

4 an­nos­ta

4 pien­tä mais­sin­täh­kää

4 rkl bar­be­qu­e­kas­ti­ket­ta

4 rkl raas­tet­tua vin­ta­ge­ched­da­ria

4 rkl hie­non­net­tua ­leh­ti­per­sil­jaa

2 dl chili- tai sit­ruu­na­ma­jo­nee­sia

1. Esi­kei­tä mais­se­ja suo­la­tus­sa ve­des­sä noin 5 mi­nuut­tia. Va­lu­ta vesi pois. Leik­kaa mais­si va­ro­vas­ti pit­kit­täin loh­koik­si.

2. Si­ve­le mais­seil­le bbq-kas­ti­ket­ta. Pais­ta gril­lis­sä kään­nel­len muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes mais­si on kau­niin vä­ris­tä.

3. Mu­rus­te­le pääl­le juus­toa ja ri­pot­te­le yrt­te­jä. Tar­joa ma­jo­nee­sin kera.

Huom: Oh­jee­seen kan­nat­taa käyt­tää pie­niä mais­sin­täh­kiä, sil­lä nii­den ydin on peh­me­äm­pi eli loh­ko­mi­nen su­juu ket­te­räm­min kuin iso­jen, ko­vem­pien mais­sin­täh­kien.

Photography: Reetta Pasanen