Artikkeli

Greippi-toffeebrowniet ja valkosuklaa-cointreaukastike

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seokseen...

noin 10 pa­laa

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 1/2 dl mus­co­va­do­so­ke­ria

2 mu­naa

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

3/4 tl suo­laa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

150 g ker­ma­tof­fee-ka­ra­mel­le­ja

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1 iso greip­pi

Pin­nal­le:

so­ke­ria

Kas­ti­ke:

2 dl ruo­ka- tai kuo­hu­ker­maa

200 g val­ko­suk­laa­ta

2 rkl coint­re­au-li­köö­riä

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Li­sää jouk­koon mu­nat yk­si­tel­len. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja kään­te­le se­ok­seen.

2. Pa­loit­te­le tof­feet. Li­sää tai­ki­naan tof­fee­pa­lat ja ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri. Le­vi­tä tai­ki­na voi­del­tuun tai lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun pit­kä­no­mai­seen lei­pä­vuo­kaan. Leik­kaa greip­pi kal­vot­to­mik­si loh­koik­si ja pai­ne­le loh­kot tai­ki­naan.

3. Ri­pot­te­le pin­nal­le so­ke­ria ja pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.

4. Jääh­dy­tä ja leik­kaa ne­li­öik­si.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Kuu­men­na ker­ma höy­ry­ä­vän kuu­mak­si. Li­sää suk­laa pa­loi­tel­tu­na, an­na su­laa ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Maus­ta li­köö­ril­lä. Tar­joa kas­ti­ke lei­vos­pa­lo­jen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ