noin 10 palaa
125 g voita tai margariinia
2 1/2 dl muscovadosokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g kermatoffee-karamelleja
yhden appelsiinin raastettu kuori
1 iso greippi
Pinnalle:
sokeria
Kastike:
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
200 g valkosuklaata
2 rkl cointreau-likööriä
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seokseen.
2. Paloittele toffeet. Lisää taikinaan toffeepalat ja appelsiinin raastettu kuori. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen leipävuokaan. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi ja painele lohkot taikinaan.
3. Ripottele pinnalle sokeria ja paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
4. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi.
5. Valmista kastike. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi. Lisää suklaa paloiteltuna, anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Mausta liköörillä. Tarjoa kastike leivospalojen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2