Artikkeli

Gratinoidut sinisimpukat

(4 hen­gel­le)

400 g si­ni­sim­pu­kan­li­haa

Kuor­ru­tus:

2 dl em­men­tal-juus­toa

raas­tee­na

1 dl par­me­saa­ni­juus­toa raas­tee­na

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

murs­kat­tu­na

2 tl sah­ra­mia

2 tl chi­li­rou­het­ta

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl sher­ryä

1 dl voi­su­laa

Tar­joi­luun:

tuo­ret­ta lei­pää

vih­re­ää sa­laat­tia

1. Lado sim­pu­kat ker­rok­sit­tain uu­ni­vuo­kaan.

2. Se­koi­ta kuor­ru­tuk­sen ai­neet kes­ke­nään ja kaa­da seos sim­pu­koi­den pääl­le.

3. Kyp­sen­nä sim­puk­ka­pais­tos­ta 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

4. Tar­joa tuo­reen lei­vän ja sa­laa­tin kans­sa.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002