Koti ja Keittiö 01-02/06
1 kg sinisimpukoita
2 limetin mehu
2-3 salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl vettä
1 rkl kalafondia
3–4 timjaminoksaa
2 rkl tuoretta persiljasilppua
mustapippuria
Gratiiniseos:
2 limetin raastettu kuori
75 g parmesaanijuustoa
1/2 dl korppujauhoja
2 rkl hienonnettua timjamia
1. Pese simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä juuresharjalla. Kopauta avonaisia ja heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu. Pidä simpukat puhtaassa kylmässä vedessä keittämiseen asti.
2. Raasta limetin kuoret ja purista mehut. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
3. Sulata voi tilavassa kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää limetin mehu, viini, vesi, fondi, yrtit ja hieman mustapippuria sekä simpukat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet.
4. Ota liemi talteen. Poista kiinni olevat simpukat. Irrota simpukan kuoret toisistaan ja lado kuoret lihoineen matalaan uunivuokaan.
5. Raasta juusto. Sekoita gratiiniseoksen aineet. Kaada keitinlientä uunivuokaan simpukoiden alle ja ripottele niiden pinnalle gratiiniseosta.
6. Kuorruta 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja patongin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2