Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS MIA LUND­BERG • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2014  

Granaattiomena-juustosalaatti

Hedelmäinen sinihomejuusto-salaatti viimeistellään granaatti-omenan siemenillä.

4–6 an­nos­ta

200 g eri­lai­sia sa­laat­te­ja

ja ver­so­ja

1 gra­naat­ti­o­me­na

2–3 pää­ry­nää

noin 2 dl vii­ni­ry­pä­lei­tä

1 pu­na­si­pu­li

150 g si­ni­ho­me­juus­toa

½ dl pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

Kas­ti­ke:

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Hal­kai­se gra­naat­ti­o­me­na ja ir­ro­ta sen si­säl­lä ole­vat sie­me­net kul­hoon lu­si­kan avul­la.

2. Kuo­ri ja loh­ko pää­ry­nät. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­li. Pa­loit­te­le si­ni­ho­me­juus­to.

3. Aset­te­le sa­laa­tin raa­ka-ai­neet ker­rok­sit­tain tar­joi­lu­va­dil­le.

4. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa sekä rou­hi suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria.