MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
4–6 annosta
750 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
Keittämiseen:
vettä, suolaa ja oliiviöljyä
2 ½ dl perunajauhoja
½ tl suolaa
1 muna
Salvia-voikastike:
75 g voita
1 ruukku salviaa
2 tl sitruunamehua
Tarjoiluun:
parmesaanijuustoa
1. Pese perunat ja laita kattilaan kylmää vettä niin, että perunat peittyvät. Mausta vesi suolalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunoita 25–30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Valuta ja kuori perunat lämpiminä. Purista ne perunapusertimen tai kasvismyllyn läpi kulhoon. Voit myös painella siivilän läpi. Sekoita perunasurveen joukkoon vähitellen perunajauhot, suola ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Jaa taikina muutamaan osaan. Pyörittele taikinapaloista sormen paksuinen pötkö ja leikkaa siitä noin 1 ½ sentin paloja. Pyöritä gnocchit perunajauhoissa, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
4. Kiehauta suuressa kattilassa runsaasti vettä. Mausta suolalla ja lisää hieman oliiviöljyä. Keitä gnoccheja noin 3–5 minuuttia muutamassa erässä. Nosta pintaan nousevat gnocchit reikäkauhalla kattilasta. Pidä lämpiminä.
5. Valmista salvia-voikastike. Laita voi ja salvianlehdet pannulle. Kuumenna, kunnes voi kuohuu ja saa hieman väriä sekä salvianlehdet rapeutuvat. Mausta sitruunamehulla. Lisää gnocchit pannulle ja kääntele hetken, jotta ne lämpenevät ja rapeutuvat. Vuole päälle parmesaanijuustoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2