Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Gluteeniton suklaakakku

Kuohkea, gluteeniton suklaakakku syntyy maissi­tärk­ke­lys­jau­hoista.

10–12 an­nos­ta

Poh­ja:

150 g tum­maa suk­laa­ta

250 g suo­la­ton­ta voi­ta

2 ½ dl so­ke­ria

5 mu­naa

2 dl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja (esim. Mai­ze­na)

Li­säk­si:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

glu­tee­nit­to­mia korp­pu­jau­ho­ja

Kos­tu­tus:

1 ½ dl ome­na­me­hua

(2 rkl rom­mia tai kon­jak­kia)

Täy­te:

1–1 ½ dl va­del­ma- tai mus­ta-

he­ruk­ka­mar­me­la­dia

Suk­laa­mous­se­täy­te:

100 g mai­to­suk­laa­ta tai tum­maa suk­laa­ta

1 dl vis­pi­ker­maa

Kuor­ru­tus:

125 g suo­la­ton­ta voi­ta

200 g tum­maa suk­laa­ta

1 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

1. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta pyö­reä noin 20–24 cm:n ir­to­poh­ja­vuo­ka.

2. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai mie­dol­la läm­möl­lä pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa ja an­na het­ken jääh­tyä.

3. Vaah­do­ta voi ja puo­let so­ke­ris­ta (1 ¼ dl). Vat­kaa jouk­koon kel­tu­ai­set yk­si ker­ral­laan.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set peh­me­äk­si vaah­dok­si. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa vä­hi­tel­len jouk­koon lo­put so­ke­ris­ta (1 ¼ dl) ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes vaah­to on pak­sua ja kiil­tä­vää.

5. Se­koi­ta su­la­tet­tu ja jääh­dy­tet­ty suk­laa voi-kel­tu­ais­vaah­toon. Se­koi­ta sit­ten jouk­koon va­ro­vas­ti val­ku­ais­vaah­to ja mais­si­jau­ho sii­vi­län läpi muu­ta­mas­sa eräs­sä.

6. Le­vi­tä seos vuo­kaan, ta­soi­ta pin­ta ja pais­ta 175 as­tees­sa noin 40–45 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä vuo­as­sa noin 5 mi­nuut­tia ja ku­moa sit­ten ri­ti­läl­le tai so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja an­na jääh­tyä.

7. Val­mis­ta suk­laa­mous­se. Su­la­ta suk­laa pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa hy­vin mie­dol­la läm­möl­lä. An­na jääh­tyä. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja li­sää suk­laan jouk­koon. An­na vaah­don jäh­met­tyä.

8. Hal­kai­se jääh­ty­nyt kak­ku­poh­ja ja kos­tu­ta poh­jaa rom­mil­la tai kon­ja­kil­la maus­te­tul­la ome­na­me­hul­la. Le­vi­tä poh­jan pääl­le en­sin mar­me­la­di ja sit­ten suk­laa­mous­se. Pane ka­kun toi­nen puo­li täyt­tei­den pääl­le ja kos­tu­ta kak­ku pin­nal­ta lo­pul­la ome­na­me­hu­se­ok­sel­la. Pei­tä kel­mul­la ja an­na jäh­met­tyä vii­le­äs­sä pari tun­tia tai seu­raa­vaan päi­vään.

9. Val­mis­ta kuor­ru­tus. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa ja pa­loit­te­le jouk­koon suk­laa. Se­koi­ta, kun­nes kuor­ru­tus on ta­sais­ta. Li­sää lo­puk­si sii­rap­pi. An­na jääh­tyä het­ki. Kaa­da jääh­ty­nyt, mut­ta vie­lä juok­se­va kuor­ru­tus ka­kun pääl­le ja reu­noil­le. Le­vi­tä pa­let­ti­veit­sel­lä. An­na kuor­ru­tuk­sen jäh­met­tyä vii­le­äs­sä.

10. Tar­joa kak­ku sel­lai­se­naan tai va­nil­jal­la ja so­ke­ril­la maus­te­tun ker­ma­vaah­don kera.

Vink­ki! Vuo­an lei­vi­tyk­seen so­pi­vat myös tat­ta­ri­le­seet, koo­kos­hiu­ta­leet, mais­si­suu­ri­mot ja man­te­li­jau­he. Suk­laa on glu­tee­ni­ton­ta, mut­ta suk­laat saa­te­taan val­mis­taa sa­mal­la tuo­te­lin­jal­la glu­tee­nia si­säl­tä­vien tuot­tei­den kans­sa. On hyvä tar­kis­taa pak­kaus­se­los­te.

Lue Myös

Chilisuklaakakku

Pekaanipähkinä-vohvelikeksit

Makeansuolaiset kanelipähkinät ja savupap­ri­ka­päh­kinät

Chilisuklaakakku

Pekaanipähkinä-vohvelikeksit

Makeansuolaiset kanelipähkinät ja savupap­ri­ka­päh­kinät

Nutella-brookie

Pistaa­si­päh­ki­näiset pullakierteet

Moderni parsapizza

Punajuu­ri­suk­laa­kakku

Gluteenittomat omenapiiraat

Tumma suklaa­mous­se­kakku

Punajuu­ri­suk­laa­kakku

Gluteenittomat omenapiiraat

Tumma suklaa­mous­se­kakku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.