Teksti Mari Harjula
Kuva Arto Vuohelainen
10–12 annosta
Pohja:
150 g tummaa suklaata
250 g suolatonta voita
2 ½ dl sokeria
5 munaa
2 dl maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
Lisäksi:
voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja
Kostutus:
1 ½ dl omenamehua
(2 rkl rommia tai konjakkia)
Täyte:
1–1 ½ dl vadelma- tai musta-
herukkamarmeladia
Suklaamoussetäyte:
100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
Kuorrutus:
125 g suolatonta voita
200 g tummaa suklaata
1 rkl vaaleaa siirappia
1. Voitele ja korppujauhota pyöreä noin 20–24 cm:n irtopohjavuoka.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa ja anna hetken jäähtyä.
3. Vaahdota voi ja puolet sokerista (1 ¼ dl). Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
4. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vähitellen joukkoon loput sokerista (1 ¼ dl) ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
5. Sekoita sulatettu ja jäähdytetty suklaa voi-keltuaisvaahtoon. Sekoita sitten joukkoon varovasti valkuaisvaahto ja maissijauho siivilän läpi muutamassa erässä.
6. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
7. Valmista suklaamousse. Sulata suklaa paksupohjaisessa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää suklaan joukkoon. Anna vaahdon jähmettyä.
8. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta pohjaa rommilla tai konjakilla maustetulla omenamehulla. Levitä pohjan päälle ensin marmeladi ja sitten suklaamousse. Pane kakun toinen puoli täytteiden päälle ja kostuta kakku pinnalta lopulla omenamehuseoksella. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.
9. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Lisää lopuksi siirappi. Anna jäähtyä hetki. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Levitä palettiveitsellä. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.
10. Tarjoa kakku sellaisenaan tai vaniljalla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kera.
Vinkki! Vuoan leivitykseen sopivat myös tattarileseet, kookoshiutaleet, maissisuurimot ja mantelijauhe. Suklaa on gluteenitonta, mutta suklaat saatetaan valmistaa samalla tuotelinjalla gluteenia sisältävien tuotteiden kanssa. On hyvä tarkistaa pakkausseloste.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2