Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

12.7.2021

Gluteeniton kookos-valko­suk­laa­pii­rakka ja mansikoita

Tämän gluteenittoman piirakan pohjassa maistuu mehevä kookos. Paistetun piirakkapohjan päälle keitetään valkosuklaasta kinuskinen ganache. Tämä piirakka kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin, sillä täyte vaatii jähmettyäkseen hieman aikaa.

30 min + te­key­ty­mi­nen 1 h . help­po . 15 e

12 an­nos­ta

Poh­ja:

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 dl so­ke­ria

2 dl glu­tee­ni­ton­ta vaa­le­aa jau­ho­se­os­ta

1 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

¼ tl suo­laa

3–4 rkl ker­maa tai mai­toa

Vuo­an voi­te­luun:

2 tl voi­ta

Val­ko­suk­laa­ga­nac­he:

300 g val­ko­suk­laa­ta

1 ½ dl kuo­hu­ker­maa

1 li­men raas­tet­tu kuo­ri

Pääl­le:

1 l tuo­rei­ta man­si­koi­ta

1. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää voi­vaah­don jouk­koon. Li­sää ker­ma tai mai­to ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Nos­ta tai­ki­na jää­kaap­piin puo­lek­si tun­nik­si.

2. Voi­te­le pii­rak­ka­vuo­an reu­nat ja poh­ja voil­la. Pai­ne­le tai­ki­na vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Kyp­sen­nä 200-
as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pii­rak­ka­poh­ja on ra­pe­an kyp­sä.

3. Pa­loit­te­le val­ko­suk­laa ja kuo­hu­ker­ma kat­ti­laan. Kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä se­koi­tel­len, kun­nes val­ko­suk­laa on su­la­nut. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja maus­ta hy­vin pes­tyn li­men raas­te­tul­la kuo­rel­la. An­na se­ok­sen jääh­tyä kä­den­läm­pöi­sek­si. Kaa­da pii­rak­ka­poh­jan pääl­le. Nos­ta kyl­mään jäh­met­ty­mään tun­nik­si.

4. Vii­pa­loi man­si­kat ja li­sää pii­ra­kan pääl­le.

Lue Myös

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Raikas mansikkarahka Marianne-karkkirouheella

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.