Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Gluteeniton kookos-valko­suk­laa­pii­rakka ja mansikoita

Tämän gluteenittoman piirakan pohjassa maistuu mehevä kookos. Paistetun piirakkapohjan päälle keitetään valkosuklaasta kinuskinen ganache. Tämä piirakka kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin, sillä täyte vaatii jähmettyäkseen hieman aikaa.

30 min + te­key­ty­mi­nen 1 h . help­po . 15 e

12 an­nos­ta

Poh­ja:

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 dl so­ke­ria

2 dl glu­tee­ni­ton­ta vaa­le­aa jau­ho­se­os­ta

1 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

¼ tl suo­laa

3–4 rkl ker­maa tai mai­toa

Vuo­an voi­te­luun:

2 tl voi­ta

Val­ko­suk­laa­ga­nac­he:

300 g val­ko­suk­laa­ta

1 ½ dl kuo­hu­ker­maa

1 li­men raas­tet­tu kuo­ri

Pääl­le:

1 l tuo­rei­ta man­si­koi­ta

1. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää voi­vaah­don jouk­koon. Li­sää ker­ma tai mai­to ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Nos­ta tai­ki­na jää­kaap­piin puo­lek­si tun­nik­si.

2. Voi­te­le pii­rak­ka­vuo­an reu­nat ja poh­ja voil­la. Pai­ne­le tai­ki­na vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Kyp­sen­nä 200-
as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pii­rak­ka­poh­ja on ra­pe­an kyp­sä.

3. Pa­loit­te­le val­ko­suk­laa ja kuo­hu­ker­ma kat­ti­laan. Kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä se­koi­tel­len, kun­nes val­ko­suk­laa on su­la­nut. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja maus­ta hy­vin pes­tyn li­men raas­te­tul­la kuo­rel­la. An­na se­ok­sen jääh­tyä kä­den­läm­pöi­sek­si. Kaa­da pii­rak­ka­poh­jan pääl­le. Nos­ta kyl­mään jäh­met­ty­mään tun­nik­si.

4. Vii­pa­loi man­si­kat ja li­sää pii­ra­kan pääl­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ