Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
30 min + tekeytyminen 1 h . helppo . 15 e
12 annosta
Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl kookoshiutaleita
¼ tl suolaa
3–4 rkl kermaa tai maitoa
Vuoan voiteluun:
2 tl voita
Valkosuklaaganache:
300 g valkosuklaata
1 ½ dl kuohukermaa
1 limen raastettu kuori
Päälle:
1 l tuoreita mansikoita
1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahdon joukkoon. Lisää kerma tai maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Voitele piirakkavuoan reunat ja pohja voilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 200-
asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes piirakkapohja on rapean kypsä.
3. Paloittele valkosuklaa ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja mausta hyvin pestyn limen raastetulla kuorella. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada piirakkapohjan päälle. Nosta kylmään jähmettymään tunniksi.
4. Viipaloi mansikat ja lisää piirakan päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2