Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
Viinisuositukset Sari Sirén
8 annosta
Ainesosat:
5 dl vettä
3 dl siideriviinietikkaa
2 dl valkoista glögiä
2 dl sokeria
2 kanelitankoa
10 neilikkaa
1 rkl sinapinsiemeniä
8 pientä päärynää
Näin valmistat päärynät:
1. Mittaa vesi, viinietikka, glögi, sokeri ja mausteet kattilaan. Anna seoksen lämmetä välillä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa.
2. Kuori päärynät. Laita päärynät liemeen. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmeähköjä.
3. Ota päärynät pois liemestä. Keitä lientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä 6 dl. Ota kattila pois hellalta.
4. Halkaise päärynät. Poista siemenkota meloniraudalla tai pienellä lusikalla. Laita päärynät liemeen ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Laita viileään. Päärynät säilyvät noin viikon jääkaapissa. Tarjoa juustojen, esimerkiksi stiltonin, kanssa.
Viinisuositus: Tummahedelmäinen ja makean luumuinen Ferreira Late Bottled Vintage Port 2011, Portugali 9,99 e 0,375 l tai mehevän hedelmäinen Verrocchio Amarone della Valpolicella Classico 2012, Italia, 29,90 e.
Lue myös:
Kirpeä luumu-päärynäkompotti
Glögipäärynät suklaakakussa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2