Sanna KekäläinenKuvat Sanna PeurakoskiKoti ja keittiö 12/2011
6 annosta
6 päärynää
5 dl valkoviiniglögiä tai valkoista glögimehua
1 dl vettä
1 dl sokeria
Täyte:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl kermaa
2 ½ dl rouhittua mantelia
½ dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun: voita
1. Kuori päärynät.
2. Mittaa glögi, vesi ja sokeri kattilaan.
3. Keitä päärynöitä glögiseoksessa 15–20 minuuttia välillä käännellen, kunnes päärynät ovat pehmeähköjä.
4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
5. Lisää joukkoon voi ja kerma.
6. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
7. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti muiden aineiden joukkoon.
8. Lusikoi seos korkeahkoon, voideltuun uunivuokaan tai kuuteen annosvuokaan, esimerkiksi cappuccinokuppeihin.
9. Asettele päärynät vuokaan taikinan keskelle. Paista pieniä vuokia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on kypsää. Ison vuoan kypsennys kestää noin 35 minuuttia. Taikinan voi halutessaan jättää hieman raa’ahkoksi mud caken tyyliin.
10. Tarjoa lämpimänä tai haaleana vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2