MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 6–7/2014
SITRUSGLASEERAUS
Sitrusglaseeraus sopii erityisesti broilerin lihalle.
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl appelsiini- tai sitruunamarmeladia
½ dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sen kuori.
2. Sekoita kaikki ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta keskenään kattilassa. Kiehauta ja hauduta 7–8 minuuttia. Lisää öljy ja kuumenna vielä hetki. Jäähdytä.
SINAPPIGLASEERAUS
Sinappiglaseeraus sopii erityisesti possunlihan sekä lohen marinointiin.
2 rkl hunajaa
3 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl kokojyvädijoninsinappia
50 g sinapinsiemeniä
1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
1 tl suolaa
ripaus cayennenpippuria
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua vähintään pari tuntia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2