Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Gazpacho-keitto

Pese tomaatit, halkaise ja poista kannat. Pese ja kuori kurkku ohuelti. Halkaise ja poista paprikasta ja chilistä siemenet...

Oh­je nel­jäl­le.

3 vii­pa­let­ta vaa­le­aa lei­pää

750 g to­maat­te­ja

1 kurk­ku

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

1 pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

1 pu­na­si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sher­ry­vii­nie­tik­kaa

puo­len sit­ruu­nan meu

ri­paus suo­laa

ri­paus so­ke­ria

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Tar­joi­luun:

pari vii­pa­let­ta vaa­le­aa lei­pää

puo­li­kas kurk­ku

1 pu­na­si­pu­li

puo­li­kas pap­ri­ka

1. Pese to­maa­tit, hal­kai­se ja pois­ta kan­nat. Pese ja kuo­ri kurk­ku ohu­el­ti. Hal­kai­se ja pois­ta pap­ri­kas­ta ja chi­lis­tä sie­me­net. Kuo­ri si­pu­li. Pa­loit­te­le kas­vik­set isoh­koik­si pa­loik­si.

2. Lado kas­vik­set, lei­pä­vii­pa­lei­den si­suk­set, öl­jy ja maus­teet mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen tai te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na ta­sai­sek­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa kyl­mää vet­tä, jot­ta kei­tos­ta tu­lee so­pi­van pak­suis­ta.

3. Jääh­dy­tä jää­kaa­pis­sa noin puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua.

4. Kuu­ti­oi lei­pä ja paah­da kuu­ti­ot ra­peik­si kui­val­la pan­nul­la. Kuu­ti­oi myös kas­vik­set.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ