SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
½ kurkku
2 keitettyä kananmunaa
100 g vihreitä papuja
½ kukkakaali
1 porkkana
200 g kiinteää tofua
Paistamiseen
rypsiöljyä
Päälle
2 dl ituja
1 annos maapähkinäkastiketta
(ks. ohje alla)
1. Kuori kurkku halutessasi. Leikkaa se tikuiksi. Kuori munat ja lohko ne. Laita hetkeksi sivuun.
2. Leikkaa pavuista päät irti. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi. Keitä kasvikset napakan kypsiksi. Papujen keittoaika on noin 6 minuuttia, porkkanalle ja kukkakaalille riittää muutama minuutti. Valuta vesi pois.
3. Laita kasvikset ja kananmunan lohkot tarjoiluastioihin. Kuutioi tofu ja paista se öljyssä rapeaksi. Nosta kasvisten päälle. Lisää idut ja pähkinäkastike.
MAAPÄHKINÄKASTIKE
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
1 rkl rypsiöljyä
2 dl suolapähkinöitä rouhittuna
2 dl kookoskermaa
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
noin ½ dl vettä
1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuullota silppua pannulla öljyssä noin minuutti. Lisää pähkinät ja kookoskerma. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes se paksuuntuu hieman.
2. Lisää joukkoon kalakastike ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran vettä, että saat haluamasi paksuisen tahnan. Seos saa olla paksumpaa, jos nautit sen salaatin kanssa ja hieman ohuempaa, jos kastike on tarkoitettu dippailuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Juomasuositus: Hedelmäinen ja pähkinäinen Marsalkka Vahva Luomuolut, Suomi, 3,77 e (0,5 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2