2 pientä kuhaa
(alle kilon painoisia)
1 murskattu
valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
vähän vettä
Friteerausseos:
1 kanamuna
1 tl suolaa
5 tl maissijauhoja
Uppopaistoon:
6 dl rypsiöljyä
1. Umpiperkaa kalat. Suomusta ja huuhtele kalat hyvin. Tee vinoja viiltoja molemmille puolille kylkiä. Pane kalat astiaan ja ripottele päälle murskattu valkosipulinkynsi ja suola. Lisää vettä, niin että kalat peittyvät. Anna kalojen maustua kylmässä vähintään tunnin ajan.
2. Sekoita keskenään muna, suola ja maissijauhot. Pyöritä kuivatut kalat seoksessa.
3. Kuumenna öljy wokkipannussa. Ota kalan päästä kiinni ja kasta kala öljyyn. Anna sen kypsyä muutama minuutti. Valele kalaa kypsymisen aikana molemmilta puolin kuumalla öljyllä. Nosta kala välillä pois öljystä, jotta se ei pala päältä. Kypsennysaika on noin 6 minuuttia/puoli. Nosta valmiit kalat valumaan talouspaperin päälle ja tarjoa heti. Kokonaisen kalan friteeraaminen onnistuu parhaiten, kun kalat ovat alle kilon, mielellään noin puolen kilon, kokoisia. Jos on saatavilla vain suurempia kaloja, ne kannattaa paloitella kahteen tai kolmeen osaan.
Vinkki: Kalan umpiperkaus on kätevä menetelmä silloin, kun kala halutaan valmistaa kokonaisena esimerkiksi nuotiolla kypsentäen tai täytettynä.
★ Leikkaa ensin kidukset irti
alaleuan kiinnikkeistä. Isojen
kalojen kidukset irrotetaan
myös selkäpuolelta.
★ Sen jälkeen katkaise suoli
peräaukosta.
★ Vedä kiduksista kiinni pitäen
ja hivenen kääntäen kidukset ja
niiden mukana tulevat sisälmykset
ulos.
★ Huuhtele kala lopuksi huolellisesti.
Koti ja keittiö 5/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2