Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Fondueleivät

(Nel­jäl­le hen­gel­le)

4 vii­pa­let­ta maa­lais­lei­pää

3-4 rkl kui­vaa val­ko­vii­niä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

4 sii­vua sau­na­pal­vi­kink­kua

noin 12 hil­lo­si­pu­lia

noin 8 pien­tä cock­tail­kurk­kua

125 g gru­yè­re-juus­toa

1. Le­vi­tä lei­pä­vii­pa­leet pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Si­ve­le lei­pien pääl­le val­ko­vii­niä ja pirs­ko­ta olii­vi­öl­jyä.

2. Le­vi­tä kun­kin lei­vän pääl­le kink­ku­sii­vu, muu­ta­ma hil­lo­si­pu­li ja pari cock­tail­kurk­kua.

3. Vii­pa­loi juus­to ja lai­ta juus­to­vii­pa­leet lei­pien pääl­le.

4. Gra­ti­noi lei­piä uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.